Få selvkontroll på Mac-en


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 30. desember 2009, kl. 01:58

Artikkel originalt skrevet av Torgeir Berg, med tillatelse for republisering.

Altfor mange blir distrahert over enkeltheten av å lese email, messenger og sosiale nettverk. Til tross for at vi er sosialt anlagte dyr, kan tiden du bruker på disse tingene sette ned farten på andre ting vi er anlagt til, jobbe, jobbe, jobbe. Mange melder at dette er et problem, og hvis du har sjekket enten Facebook-siden din eller email, etpar ganger de siste fem minuttene, har du ifølge Steve et problem.

Men han har en løsning: Selfcontrol

selfcontrol_3

Med dette mac-programmet kan du f. eks sette inn tiden på 90 minutter hvor Facebook, Twitter og Msn blir blokkert. Selfcontrol har en liste kalt blacklist, hvor du kan putte inn de plassene på nettet som stjeler tiden din. Jeg vet sjøl hvor tungt det kan være å jobbe med skoleoppgaver, og spesielt når det er så lett å slippe unna, ikke at jeg har et problem *kremt, men jeg fant dette programmet uhyre nyttig når jeg trenger maks fokus på arbeid med dataen.

Selfcontrol

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB