Firefox 3.6 utsatt


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 29. desember 2009, kl. 19:24

firefox-small

Firefox 3.6 er utsatt enda en gang.

Planen Mozilla egentlig hadde, var å lansere Firefox 3.6 i desember 2009, altså i denne måneden. Skuffelsen er derfor stor for mange Firefox-fans som har ventet på denne lanseringen. Slik det ser ut nå, blir ikke Firefox 3.6 lansert før i første kvartal 2010. Mer får vi ikke vite, men sannsynligheten er stor for at en lansering kan finne sted i januar 2010.

Den storstilte lanseringen forskyver også den planlagte lanseringen av Firefox 4.0. Den skulle etter planen lanseres i løpet av 2010, men for øyeblikket ser det ut til at Mozilla kanskje må vente til 2011 før lanseringen. Mozilla har imidlertid ikke gitt opp håpet med å lansere Firefox 4.0 i 2010, og de jobber hard for å fremskynde lanseringen slik at en 2010-lansering kan bli mulig.

Blant de største nyhetene i Firefox 3.6 finner vi støtte for såkalte Personas. Dette er en funksjon som lar deg installere såkalte temaer, slik at utseende på nettleseren blir forandret. Det jobbes også med Electrolysis, som gjør at hver fane kjører i en egen prosess. Dette vil si at dersom en fane krasjer, vil ikke hele nettleseren gjøre det, men kun den aktuelle fanen.

Nedenfor ser du flere av nyhetene i Firefox 3.6:

  • Støtte for HTML File API. (Nytt i denne versjon)
  • En endring i hvordan tredjepartsprogram er integrert med Firefox, dette for å øke stabiliteten.
  • Det er mulig å kjøre script asynkront for å øke hastigheten av sidelastinger.
  • En mekanisme for å forhindre ukompatible program skal krasje i Firefox.
  • Brukere kan nå endre hvordan nettleseren skal se ut, men innebygd støtte for såkalte Personas-.
  • Firefox 3.6 varsler nå brukerne om utdaterte utvidelser.
  • Video med HTML-taggen kan nå vises i fullskjerm.
  • Støtte for Web Open Font Format (WOFF).
  • Støtte for nye CSS, DOM og HTML4-teknologier.

Mens du venter på Firefox 3.6 kan du kose deg med beta-versjonen.

Last ned Firefox 3.6 beta her.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB