Google er din venn


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 5. januar 2010, kl. 22:37

Å få hjelp til noe via forum og IM-program har blitt veldig vanlig. Ofte løses problem ved å spørre på diverse nettfora, men hva gjør man når man får et enkelt spørsmål som man vet den aktuelle personen kan finne svaret på? Jo, man henviser dem til Google.com. Dagens to godbiter er ikke av den veldige nyttige sorten, men får i hvert fall frem poenget ditt.

Den kjente ”Just fucking Google it!”

Har du noen gang mottatt en link som har pekt til justfuckinggoogleit.com etter du har stilt et spørsmål? I så fall har du vel allerede lært at du skal bruke Google før du stiller et spørsmål. “Just fucking google it” illustrerer problemet med at mange ikke er flinke nok til å bruke Google før de spør om noe på for eksempel forum og IM-program. På justfuckinggoogleit.com står det i hovedsak hvor dum du har hvert som ikke har brukt Google, og det blir framstilt på en humoristisk måte. Så dagens tips er: Blir du stilt et dumt spørsmål, så sender du den aktuelle personen en lenke til http://www.justfuckinggoogleit.com/.

Google-fucl

Du har nok hørt det før, men det kan ikke høres nok: Google er din venn!

Få frem poenget med “Let me Google that for you”

Denne lille tjenesten vil jeg påstå er litt bedre. Den tar utgangspunkt i akkurat det samme problemet som jeg presenterte ovenfor: noen trenger hjelp til noe, men har ikke prøvd Google før de har spurt. Med “Let me google that for you” kan du vise den personen hvor enkelt det er å utføre et søk på Google.

let-me-google1

Google er et uvurderlig verktøy for de fleste av oss.

Hvis du er den som skal hjelpe noen, må du skrive inn det du vil søke etter i søkeboksen. Du vil da få opp en lenke, og denne lenka sender du til personen du vil opplære i bruk av Google. Når vedkommende klikker på denne lenka, vil han/hun se en video som viser hvordan man utfører et søk etter det aktuelle søkeordet på Google. Søkeresultatet blir automatisk vist i Google etterpå, og dersom vedkommende ikke begynner å bruke Google da, nei, da er det ikke håp.

Sjekk ut tjenesten på http://lmgtfy.com/

Til slutt vil jeg bare si at det egentlig ikke er lurt å bruke dette så ofte i et forum, for da vil kanskje enkelte forumbrukere føle seg dum/sløv, og det er ikke formålet til et forum. Der skal medlemmene hjelpe hverandre, så bruk nettvettet også!

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB