Adobe slipper Flash 10.1 og AIR til Android


Christofer Nygård
Publisert 15. februar 2010, kl. 13:08

Utviklere av mobilprogramvare har i dag ett stort problem: Applikasjonene må skrives om for Windows Mobile, Android, iPhone OS, BlackBerry, etc., for å nå ut til størst mulig brukergruppe.

I framtiden kan det derimot bli mulig å lage applikasjoner på tvers av mobile operativsystem, ved hjelp av Adobes AIR-grensesnitt, som nå har blitt sluppet for Android-operativsystemet.

Adobe er i ferd med å etablere Flash-plattformen på mobile OS (inneholder Flash Player, AIR og utviklerverktøy), som en del av en «ta i bruk når som helst»-løsning, skriver teknologinettstedet TechCrunch.

Eksporter til iPhone

Noe av det mest interessante er muligheten til å eksportere applikasjoner laget med Adobes utviklerverktøy til iPhone OS, som sikrer støtte også for denne plattformen.

Flash 10.1

Med Flash 10.1 vil Adobe overføre den samme brukeropplevelsen av Flash over til mobile enheter (i størst mulig grad). Den oppdaterte Flash-versjonen vil blant annet bli svært aktuell for visning av video på nettet, skal vi tro Adobe selv.

I Apple-trøbbel

Adobe har i den siste tiden havnet i en konflikt med Apple over Flash-støtte på iPhone OS-baserte enheter (iPod Touch, iPhone og iPad). Striden har pågått en stund, men ekskalerte i det Apple annonserte at iPad heller ikke ville støtte Flash – noe Adobe mente ville skade brukervennligheten.

IPhone-brukere forsøkte å laste ned Flash-player over 7 millioner ganger i løpet av desember 2009.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB