Se «in depth»-video av Windows Phone 7


Christofer Nygård
Publisert 15. februar 2010, kl. 21:29

I dag kunne Microsoft annonsere sin helt nye mobile plattform: Windows Phone 7 Series. Med det har Microsoft forkastet det som en gang var Windows Mobile, og satser helt fra bunn av i et forsøk på å hente inn det tapte i mobilmarkedet.

De tilstedeværende på pressekonferansen fikk mildt sagt hakeslepp i det Microsoft-sjef Steve Ballmer kunne medgi at Microsoft, for første gang på mange år, har gått helt tilbake til start for å sikre konkurransefortrinn.

Klikk på bildet for å se videoen. (Foto: MSDN)

Klikk på bildet for å se videoen (ekstern lenke).

Ingen 3D- eller skyggeeffekter

Windows Phone 7 Series tilbyr et relativt unikt grensesnitt. Det er ulikt det meste vi har sett tidligere, og ser unektelig interessant ut. Det skal være snakk om et veldig minimalistisk design, som går helt bort fra tunge 3D- og skyggeeffekter, og isteden satser på klar, synlig tekst og klare, flotte farger.

Video

Microsoft slapp i kveld en omfattende videodemonstrasjon av Windows Phone 7. Her går Microsoft-ansatte gjennom viktig funksjonalitet og viser deg hvorfor Microsoft nå har stor tro på å kunne gjenvinne tapte markedsandeler i smarttelefonmarkedet.

Se videoen på Microsofts nettsider.

Et offisielt nettsted for den nye plattformen har også blitt sluppet, og kan besøkes på windowsphone7series.com.

Etterslep

Microsoft har de siste årene hengt etter på mobilfronten, og lanseringen av Windows Mobile 6.5 ble sett på som en siste krampetrekning fra Microsofts mobilavdeling. Nå ser det derimot ut til at Microsoft likevel hadde mer mel i posen, og det skal bli svært spennende å følge med i løpet av året.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB