Nytt Wikipedia-design snart på plass


Christofer Nygård
Publisert 26. mars 2010, kl. 16:47

Wikipedia har ikke gjort store endringer på designet siden tjenesten ble startet i 2001. Nå, 9 år etter, er nettstedet i ferd med å implementere et nytt design. Hovedfokuset er å appellere i større grad til nye brukere som er vant til en mer moderne og tidsriktig drakt.

Det nye Wikipedia-designet ser foreløpig slik ut. (Foto: GigaOM)

I en bloggpost fra Wikimedia Commons forteller foretaket bak Wikipedia at de nå klargjør nettsidene for store endringer over hele fjøla. Lanseringsdatoen er 5. april, men kun for de som besøker nettsidene til Wikimedia Commons.

Det nye temaet kalles «Vector» og har vært i betastadiet i lang tid. Registrerte brukere på Wikipedias engelske nettsted har kunnet endre standardtema til «Vector».

Endringene er ikke bare synlige for de som leser nettstedet, men også for de som bruker Wikipedia. Editoren er nemlig kraftig forbedret, og har blitt mye mer brukervennlig. En oppgavelinje er lagt til som gjør det mulig å legge til funksjoner uten å kunne bruke kodesystemet.

Også navigering blir enklere med «Vector»-temaet, og Naoko Komura fra Wikimedia Commons mener det vil bli mye enklere for nye brukere å finne fram på nettstedet i framtiden.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB