Windows Phone 7 er ferdig utviklet


Einar Holten
Publisert 2. september 2010, kl. 18:13

I dag har Microsoft annonsert at de nå har levert Windows Phone 7 til produksjon. Og allerede i oktober skal de første enhetene med OSet komme til Europa. Med Amerika følgende etter med lansering i november.

Microsofts kommende mobiloperativsystem, Windows Phone 7, er ferdig utviklet og klar for markedet. (Foto: Microsoft)

Windows Phone 7 (WP7) er Microsofts svar på Apples iOS og  Googles Android og skal prøve å vinne tilbake kundene. Istedet for å satse på å videreutvikle Windows Mobile bestemte Microsoft seg å starte fra grunnen av. Resultatet ble et helt nytt grensesnitt døpt Metro, basert på grensesnittet brukt i Zune. Eksisterende programmer for Windows Mobile vil heller ikke fungere på det nye OSet. Dermed vil man måtte utvikle programmer på nytt. WP7 har blitt integrert med Xbox Live som vil gi en mer strømlinjet opplevelse opp mot Microsofts spilltjeneste. I tillegg er den integrert med dagens populære sosiale medier som Facebook, Windows Live og mye mer.

For å ha en tilfredsstillende opplevelse med Windows Phone 7 har Microsoft også lagt opp et maskinvarekrav. Dermed vil bare enheter som møter kravene få lov til å bruke OSet. På den måten vil man slippe å møte problemer med ytelse. Flere partnere vil levere OSet på sine enheter i høst. Deriblant Samsung, HTC og LG. Nyheter rundt hvilke enheter vil trolig strømme på denne måneden.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB