Mørke sjeler


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 15. januar 2011, kl. 19:22

Unge Johanna blir drept under joggetur i skogen. Men hun dør ikke, selv om hun sikkert hadde ønsket at hun hadde gjort det. Hun oppfører seg rart, og plutselig spyr hun en tykk, svart guffe utover gulvet.

Johanna er ikke alene om å bli drept uten å dø, og faren hennes, Morten, syns politiet gjør alt for lite for å finne gjerningsmannen. Dermed starter han sin egen lille etterforskning. Det han finner er urovekkende og uforklarlig, og omhandler en gammel, gryntende mann, en gjeng yngre menn i oransje dresser, og masse svart gørr.

Mørke sjeler har høstet mye bra kritikk på filmfestivaler rundt om i verden, men hjemme i Norge har kritikken vært så som så. Det virker som om Mørke sjeler rett og slett er en norsk film som ikke passer for nordmenn.

Dette er ikke den dårligste skrekkfilmen på markedet, men den når heller ikke de store høyder. Den er ingen enkel film, og den er ikke som alle andre skrekkfilmer. Den er filmet på en ny måte, og historien den forteller er ikke blitt fortalt før. Det er ingen spesialeffekter, og ingen morder.

Mange kan klare å se at Mørke sjeler godt kan være en kunstnerisk framstilling av den norske oljeindustrien i dag. Mye av filmen foregår på og ved et oljeanlegg, og olje er en viktig del av filmen.

Det er vanskelig å forklare noe om filmen, og det er også vanskelig å finne en fasit på hva den handler om. Dette er noe man må avgjøre selv. Den er såpas abstrakt at hver og én ser forskjellige sammenhenger.

Det er gøy at hele filminnspillingen foregår i Oslo; man kan kjenne seg igjen på stedet man har vært før. Det er også gøy å se kjente skuespillere sammen med nye fjes.

Kort oppsummert handler filmen om en eldre skurk, en gjeng oransjekledde tjenere, en pappa på søken etter svar, et Oslo fullt av zombier og som nevnt, masse svart gørr.

 

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel: Mørke Sjeler
Regissør: César Ducasse og Mathieu Peteul
Produksjonsår: 2010
Lengde: 1t 35min
Sjanger: Horror
Skuespillere: Morten Rudå, Kyrre Haugen Sydness, Ida Elise Broch, Johanna Gustavsson og Jan Hårstad

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB
Kommentarer: