Hopp


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 15. februar 2011, kl. 00:26

På Påskeøya er det full fres; det er bare to uker igjen til påske. Innen den tid skal godteriet være klart til alle i hele verden, unntatt Kina. Dessuten skal påskehare-tittelen videreføres fra far til sønn, om kort tid skal unge PH ta over som påskehare.

Men PH har ikke lyst til å være påskehare. Hans største drøm er å bli trommeslager, og som den opprørske hareungdom han er, stikker han av til Hollywood, der drømmer skapes.

Fred O’Hare er en dagdriver av dimensjoner. Da han ble oppsagt på jobben, flyttet han inn hos foreldrene. Dagene tilbringer han med å snylte på dem og å late som han søker nye jobber. En dag har foreldrene fått nok; de kaster Fred på dør og sier at han bør begynne sitt eget liv.

På en helt vanlig kveld blir både PHs og Freds liv forandret. Fred kjører på PH med bilen sin, og føler at han må ta med den skadde, snakkende haren hjem. Dette utvikler seg til et snodig vennskap hvor begge prøver å få sine drømmer oppfylt, om enn med varierende hell. Attpåtil har de tre harefrøkener i rosa bereter hakk i hæl. Disse er utsendt fra Påskeøya, med oppdrag om å ta med PH hjem.

Hjemme på Påskeøya prøver en herskesyk påskekylling, påskeharens nestkommanderende å ta over påsken. Carlos er lei av alltid å være nummer to, og denne påsken er han klar for å ta over påsken. Hans godt planlagte plan går ikke helt etter planen i det den tapte sønn og hans venn vender hjem.

Det er enkelte ting med filmens historie som irriterer meg. Det er bare filleting, men det kan ofte være nok. I det Fred kjører på PH og finner ut at sistnevnte kan snakke, blir han livredd og løper inn i huset og gjemmer seg. En snakkende hare er jo ikke akkurat hverdagskost. Utover i filmen er derimot PH med Fred ut i det virkelige liv, blant annet på restaurant. Det som er saken, er at servitrisen ikke reagerer det spor på at hun serverer en snakkende hare. Faktisk så virker det som om at alle utenom Fred syns at en snakkende hare er helt normalt. Så hvorfor ble Fred så redd da han hørte PH snakke?

Jeg lo ofte da jeg så Hopp. Den er en underholdende film man godt kan se sammen med ungene, eller eventuelt alene om man føler seg litt barnslig en dag. Det er verdt å få med seg scenen hvor PH tar en «katten med støvlene»-manøver á la Shrek; da når han toppen av søt-skalaen.

INFO OM FILMEN:
Originaltittel: Hop
Regissør: Tim Hill
Produksjonsår: 2011
Lengde: 95 min
Sjanger: Animation/Family/Comedy
Skuespillere: James Marsden, Russell Brand, Kaley Cuoco, Hank Azaria, Gary Cole, Hugh Laurie
Tagline: «Candy, Chicks, and Rock ‘n’ Roll»

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB