Legend of the Guardians: The Owls Of Ga’Hoole


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 1. mars 2011, kl. 02:32

Hoveduglen i filmen er Søren; en ung kar fascinert av sin fars storslagne fortellinger omVaktuglene av Ga’Hoole. De er en mytisk flokk bevingende krigere som en gang bekjempet det onde.

Den typiske bror versus bror-kampen er lett å oppdage; både Søren og bror hans, Kludd, prøver å vise seg fra sin beste side overfor faren. De krangler og erter, samtidig som de utfordrer hverandre for å finne ut hvem som er sterkest. Det er Søren som er fars yndling, og Kludd er ekstremt sjalu. Dette får fryktelige følger; under en krangler faller de unge uglene ned fra treet og rett i fanget på De Eneste. Dette er de onde uglene.

Vi blir med på Sørens psykiske vekst mens han må ta vanskelige valg om hvilken side han skal holde med. Han blir satt på prøve når det gjelder familiekjærlighet, og får oppleve det utroligste i løpet av en halvannen time på skjermen.

Vaktuglene fra Ga’Hoole er en barnefilm, og en knakende god en sådan. Det er ikke bare barna som vil få noe ut av denne filmen, siden den har en dypere mening bak alt som skjer. Med sine utrolige animasjoner og gode norske stemmer, er dette en film som bør finnes i filmhyllen når den
slippes på dvd og blu-ray 9. mars. Får du muligheten til å se den i 3D vil du ikke angre; i denne filmen har de brukt 3D for det det er verdt.

Så, finn frem barnet i deg selv, spre vingene, og bli med på reisen sammen med uglene i årets hittil beste animasjonsfilm.


INFO OM FILMEN:

Originaltittel: Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole
Regissør: Zack Snyder
Produksjonsår: 2010
Lengde: 97 min
Sjanger: Animation/adventure/fantasy
Tagline: «On his way to finding a legend…he will become one.»

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB