7 days


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 13. april 2011, kl. 21:07

Bruno Hamel lever det perfekte liv. Han har en kone og en datter på snart ni år, og han jobber som lege på det lokale sykehuset. Ting kunne ikke vært stort bedre.

En morgen, lik alle andre morgener, går datteren Jasmine avgårde til skolen. På veien skal hun levere innbydelser til bursdagen sin i neste uke. Bruno orker ikke å følge henne, siden han nettopp er ferdig med et langt skift på jobben.

Det idylliske livet sprekker. Bruno våkner av at det ringer på døren. Han åpner, og der står Jasmines klassekamerat. Han har tatt med Jasmines lekser hjem fra skolen, siden hun aldri dukket opp. Det går ikke lang tid før det er et faktum: Jasmine er forsvunnet.

Sammen med to politimenn drar Bruno ut for å lete etter datteren. De drar til en park i nærheten, en park hvor Jasmine bruker å oppholde seg og leke med venner. Der finner de henne voldtatt og drept i et skogholt. Men Anthony Lemaire gjorde en stor feil da han drepte Brunos datter. Bruno kjenner nemlig ingen grenser for å hevne datteren, og som lege kan han litt av hvert om hva som gjør vondt. Marerittet har begynt.

7 Days har mange sære innslag á la Saw/Hostel i seg, om enn ikke like groteske. Det er likevel på mange måter ekkelt å se hvor gal, dog besluttsom, en far blir når han får kloa i personen som har drept en av hans kjæreste. Det var også spennende å se hvordan Anthonys (morderen) personlighet og taktikk forandret seg, alt etter hvor lenge han var bundet. Det er det verdt å legge merke til.

I 7 Days er bruken av lyd, eller kanskje heller bruken av stillhet, vesentlig. I de første 30 minuttene er det nesten ingen lydbruk, og etter det er det heller ikke mye annet et skrik fra Anthony og snakk politimennene i mellom. Bruno kjører både psykisk og fysisk tortur, og stillheten er en av taktikkene. Lydbruken er med andre ord spennende og overraskende. På filmer nå til dags har lyden en tendens til å overdrives, men i 7 Days er
den nærmest ikkeeksisterende. Bravo.

Filmen blir likevel litt flat, og de filmen virker dobbelt så lang som den egentlig er. De positive tingene jeg nevnte over, som lyden, drar likevel filmen opp en karakter. Vel verdt å få med seg.

 

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel: Les 7 Jours du Talion
Regissør: Daniel Grou
Produksjonsår: 2010
Lengde: 105 min
Sjanger: Horror/Thriller
Skuespillere: Claude Legault, Rémy Girard, Martin Dubreuil, Fanny Mallette, Rose-Marie Coallier
Tagline: «Justice is Blind. So is Vengeance.»

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB