Thor


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 16. mai 2011, kl. 00:48

Jane Foster er ute i ødemarka sammen med assistenten, Darcy, og mentoren, Erik. Hun er ute etter å få øye på et diskret himmelfenomen, et fenomen hun ser er i anmarsj på sine mange maskiner. Hun er forsker, og dette fenomenet vil bety mye for hennes videre arbeid. Ingenting skjer, og de er nære ved å gi opp. Da dukker et ikke så veldig disket himmelfenomen opp på himmelen, og midt inne i stormen, i all vind og sand som virvler rundt bilen, kjører Jane og hennes team rett på en forkommen mann.

Thor skal snart bli den neste kongen i Åsgard. Han skal ta over for sin far, Odin, som begynner å bli gammel og svak. En egenskap ved Thor plager derimot Odin: Thor er arrogant, og han tenker ikke som en leder, men som en kriger. Han elsker å slåss og dra på eventyr med vennene. På kroningsdagen hans klarer en gjeng frostkjempere å komme seg inn i Åsgard. Thor tar med vennene til Jotunheim, frostkjempernes hjem, for å konfrontere dem med dette, og denne gangen går Thor langt over streken. Odin forviser han fra Åsgard; straffen er å bo på Jorden, som et menneske. Odin sender også Mjølner, Thors hammer, men bare en person som er verdig det, vil kunne ta i bruk våpenet, og på denne måten få
alle Thors krefter.

Nede på Jorden prøver Jane å hjelpe Thor, men hakk i hælene har de en anonym organisasjon ved navn SHIELD. Denne organisasjonen beslaglegger Janes utstyr og nekter å fortelle hva de skal med det. De er også ute etter å finne ut hvem Thor
er, men når han forteller sannheten, er det ingen som tror han.

Thors bror, Loke, er ute etter hevn over broren, og sender et stort stålmonster (?) ned til jorden. Når Thor står ansikt til ansikt med Ødeleggeren, vil han da være verdig Mjølner og de kreftene som er knyttet til den?

Jeg trodde Thor skulle være drøssfull av Hollywood-kliss, men det var den ikke. Den var til tider litt «over the top», men det skulle bare mangle, det er jo tross alt snakk om guder her. Det var dessuten action fra ende til annen, men likevel ble historien litt tynn mot slutten; jeg hadde ventet litt mer innhold. Filmen gikk opp mot toppen, men før den nådde helt opp, flatet den ut. Det ble ikke noe klimaks, ikke noe sammenheng. Slik man skulle tro den ville utarte seg, gjorde den ikke i det hele tatt. Det man trodde skulle bli en kamp mot frostkjemperne, ble en kamp mellom brødre. Men til syvende og sist stemmer det jo, Loke var en forræder. Filmen inneholder kanskje ikke verdens beste skuespillerprestasjoner, men filmen i seg selv, med alle sine effekter, veier opp. Likevel er det enkelte småtteri som det jeg har nevnt ovenfor, som gjør at
filmen ikke når helt opp.

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel: Thor
Regissør: Kenneth Branagh
Produksjonsår: 2011
Lengde: 114 min
Sjanger: Action/Adventure
Skuespillere: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Anthony Hopkins, Stellan Skarsgård
Tagline: «Two worlds. One hero»

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB