X-men: First Class


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 13. juni 2011, kl. 02:07

Det er andre verdenskrig, og en gruppe jøder fraktes gjennom en port. En ung gutt blir separert fra moren sin, og rekker ikke inn til henne før porten er stengt. Han blir både sint og redd, og blir holdt igjen av vakter i det han vil springe bort til portåpningen. Men ikke alle vakter i verden vil kunne holde igjen Erik når kreftene hans slår inn. I et vindu står en mann og ser på hele opptrinnet, en mann som vil forandre Eriks liv for alltid.

Andre verdenskrig er over, og i England blir Charles Xavier endelig professor etter en lang skolegang. Dette feires med en real fest, men festen blir avbrutt av en ukjent kvinne som sier at hun trenger hans hjelp. Å unngå tredje verdenskrig avhenger av dem.

I X-men: First Class møter vi personer vi senere har sett i de fire andre X-men-filmene, men som nå bare er unge mennesker som enda ikke vet hva de er kapable til. Vi blir kjent med grunnleggerne av X-men, og en skurk blir til.

 

Det er kanskje ikke nødvendig med enda en X-men-film. Det er ikke nødvendig med en bakgrunnshistorie; X-men: First Class blir en smule overflødig. Ingen ubesvarte spørsmål blir besvart, og ingen tomme hull trenger og fylles.

Nei, vi trenger ikke X-men: First Class, og selv om underholdningsverdien er helt grei, er skuespillerne så som så. Actionnivået når heller aldri toppen vi er vant med fra de andre X-men-filmene. Et pluss for en del kjekke skuespillere (Michael Fassbender), men kjekke menn klarer aldri å trekke opp en film. Overflødig, og selv om jeg er selverklært X-men-fan, blir ikke dette en film jeg må ha for at X-men-samlinga skal bli komplett; det er den allerede.

 

 

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel: X-men: First Class
Regissør: Matthew Vaughn
Produksjonsår: 2011
Lengde: 132 min
Sjanger: Action/Adventure
Skuespillere: James McAvoy, Michael Fassbender, Kevin Bacon, Rose Byrne, Jennifer Lawrence
Tagline: «Before he was Professor X, he was Charles»

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB