The Proposal


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 10. juli 2011, kl. 01:51

Margaret er en streng sjef, og i tre år har Andrew slavet for henne som hennes personlige assistent. Når Margaret kommer på jobb, blir det varslet via datamaskiner gjennom hele bygget, og hennes kallenavn er «det».

Margaret har alltid jobbet hardt, og alt går hennes vei. Det eneste hun ikke har ofret en tanke, er visumet sitt. Dette har nå utgått, og Margaret får to valg: Forlate USA og dra tilbake til Canada, eller å gifte seg. Hun velger det sistnevnte, og den (u)heldige er Andrew. Dette kommer overraskende på den kommende brudgommen, men selv om at han risikerer fengsel for å jukse med ekteskap, godtar han Margarets nye påfunn.

Andrews bestemor har bursdag, og han tar med seg Margaret hjem til Sitka, Alaska. De må kunne bevise at de faktisk er forelsket og skal gifte seg. En agent følger dem med argusøyne for raskt å avsløre juksingen deres og sende Margaret ut av landet. Hun overøses med familiekjærlighet, nye opplevelser og tanker om det viktige i livet, og i Sitka kan alt skje. (Artikkelen fortsetter under bildet)

The Proposal er som alle andre romantiske komedier, proppfulle av kjærlighet, lattermilde scener og hjertevarme. Slike filmer passer perfekt som lattermildt påfyll i mørke høstkvelder. Skuespillerne i The Proposal gjør dessuten en god og overbevisende jobb, noe som er en sjeldenhet.

Alt i alt er The Proposal en film det er verdt å ha i hylla, rett og slett på grunn av dens evne til å få frem smilet ditt på en dårlig dag. Utenom det så er den lik alle andre romantiske komedier.

Regissør: Anne Fletcher
Produksjonsår: 2009
Lengde: 108 min
Sjanger: Comedy/romance
Skuespillere: Sandra Bullock, Ryan Reynolds, Mary Steenburgen, Craig T. Nelson, Betty White, Malin Akerman
Tagline: «Here comes the bribe…»

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB