Dagens anbefaling: Flight of the Conchords


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 9. august 2011, kl. 21:35

Det finnes en rekke serier der ute, CSI, Cold Case, Frustrerte Fruer, the list goes on. Undertegnede har i dag lyst til å anbefale en serie kanskje ikke så mange har har hørt om, nemlig Flight of the Conchords. Navnet er kanskje ikke så «catchy» som andre serier, men ikke la dere lure. Dette er en humorserie som er noe helt utenom det vanlige!

Sær humor

Serien handler om to unge menn som flytter fra New Zealand til USA for å gjøre suksess med sitt band. De oppdager etterhvert at det ikke er enkelt å slå an i New York, og man kan ikke akkurat si at de tar av i Statene. Gjennom serien følger vi bandets medlemmer, Bret og Jemaine, sammen med sin håpløse manager Murray, på vei mot storhet.

Det skal sies at humoren i denne serien ikke er som i serier flest. Alle som er med i serien er rett og slett stokk dumme, og har så mange hysteriske kommentarer på lager, at man nærmest faller ut av sofaen. Det er en sær humor som er ulik alt annet, men den er sjarmerende. Bret, Jemaine og Murray spiller glimrende, og de har også en rekke morsomme egenkomponerte sanger med i serien.

Det er litt vanskelig å beskrive hvordan humoren i serien er, men la oss forsøke oss på å vise et eksempel. Når Bret får seg kjæreste er Jemaine med på ALLE datene til Bret. De får aldri være i fred, og når Bret forsøker å hinte til at han og kjæresten vil vær litt alene, så spør Jemaine om ikke heller bare han og Bret kan gå på dates. Jemaine skjønner da ikke hvorfor Bret vil gå på date for seg selv med sin egen kjæreste? Hele kjærestekonseptet er fjernt for Jemaine, og virkelighetsforståelsen er ikke tilstede. Dette er rett og slett ekstremt morsomt, og det er vanskelig å se bare én episode om gangen.

Serien anbefales på det sterkeste. Dette er en svært annerledes serie, men på en vanvittig positiv måte. Lover at dere får dere minst 50 latterkramper under hver episode!

Du kan kjøpe serien HER.


Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB