Delt nettbrett fra Sony


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 7. september 2011, kl. 22:30

Under IFA-messen i Berlin kom Sony med en rekke nyheter. Blant annet presenterte de et nytt nettbrett kalt Sony Tablet S. I tillegg presenterte de et helt nytt konsept; nemlig nettbrett med to skjermer. Dette høres jo egentlig ganske spesielt ut, og noe det også faktisk er. Sony Tablet P er navnet på det nye nettbrettet, og det som skiller dette nettbrettet fra andre, er at den har to skjermer, men som fungerer som én.

Poenget er jo at man kan brette sammen nettbrettet slik at det tar mindre plass. I tillegg er jo da skjermen beskyttet for eventuelle riper som kan oppstå.

 

Nettbrettet skal kjøre Android, og skal fungere på omtrent samme måte som andre nettbrett. Når det gjelder skriving har de valgt en løsning hvor den nederste skjermen skal fungere som tastatur, mens den øverste skjermen vil være skjermen hvor teksten dukker opp.

Undertegnede mener Sonys nye tablet minner mer om en forvokst Nintendo DS enn et nettbrett. Om det blir populært med et nettbrett med to skjermer, gjenstår å se. Vi vil komme tilbake med mer informasjon om denne enheten så snart den blir tilgjengelig i Norge – når det blir vet vi imidlertid ikke.

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB