Kan Deezer ta knekken på Spotify?


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 6. september 2011, kl. 23:27

Den franske tjenesten Deezer har blitt en hit i Franrike, og har per i dag hele 20 millioner abonnenter. Nå vi tjenesten ekspandere utenfor landegrensene, og snart kommer den til Norge.

Deezer har et musikkbibliotek på hele 13 millioner låter, og prisen man må betale for å kunne lytte til de, er rundt 43 kroner i måneden. Da får man lytte til låtene så mange ganger man vil. Som Spotify og Wimp tilbyr også Deezer muligheten for offline avspilling på mobile enheter, men da må man betale ca. 87 kroner i måneden.

Deezer-direktør Mark Foster sa følgende til NME.com:

Vi gir musikkfans tilgang til all den musikken de liker, på den enheten de ønsker. Men vi gir dem også muligheten til å oppdage ny musikk. Andre tjenester er flotte hvis du vet hva du vil høre på, men med Deezer er det et menneskelig element. Vi bringer følelsene tilbake til det å oppdage ny musikk.

 

 

Som kjent er finnes jo Spotify i en gratisversjon, men her er det en del restriksjoner nå, blant annet knyttet til hvor mange ganger man kan lytte til samme sang per dag. Deezer har ingen gratisvariant, men fullversjonen, som tilbyr offline-avspilling, er faktisk billigere enn både Spotify og Wimp, som begge koster 99 per måned.

Nå er jo de fleste fornøyde med enten Spotify eller Wimp, så mange vil kanskje stille seg spørsmålet «hvorfor skal jeg bytte?». Vel, det vet ikke vi heller på nåværende tidspunkt, for både Spotify og Wimp er to gode tjenester. Vi ønsker likevel Deezer velkommen inn i varmen, og vi gleder oss til å se hva de kan tilby oss brukere. Hva tror du; kan Deezer overta tronen? Si gjerne hva du mener i kommentarfeltet.

Deezer.com er adressen til tjenesten, men foreløpig vil du få opp en melding om at den ikke er tilgjengelig i ditt land enda.

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB