Oversett kommentarene på Facebook


Markus Lund
Publisert 6. september 2011, kl. 01:14

 

Trykk en knapp og vips er det hele forståelig(Ill. insidefacebook.com)

Verden har blitt globalisert og ved hjelp av moderne teknologi og utstyr er det utrolig lett å kommunisere med personer fra hele verden. Nettsamfunnet Facebook har nå over 600 millioner aktive brukere, og folk har nå venner fra hele verden. Facebook utvikles stadig med nye funksjoner og forbedringer, og i disse dager er det oversettelser som står på menyen.

Til å begynne med har noen brukere på facebook fått en ny funksjon som gjør det mulig å oversette kommentarene som publiserer på facebook. Dette gjør det da mulig å forstå hva bartenderen du møtte i Tyrkia og venneparet du spiste middag med i India skriver. Det er nettstedet insidefacebook.com som skriver om funksjonen, og nevner på nettsiden sin at at det nå er kun noen få språk som er støttet, Spansk, fransk hebraisk og kinesisk.

Funksjonen som enda ikke er lansert til alle på facebook ser ut til å være nyttig og brukervennlig, men et problem er kanskje når folk skriver på dialekt, da blir det kanskje vanskeligere å oversette?

Les mer om funksjonen på insidefacebook.com, og ved hjelp av Googles oversettelsesverktøy kan du lese mer på norsk istedet her: translate.google.com

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB