1 000 ansatte på «chips»


Christofer Nygård
Publisert 10. oktober 2011, kl. 06:00

Steve Jobs’ bortgang har fått teknologijournalister til å spekulere i Apples framtidsplaner. Spørsmålet alle stiller seg er om Apple vil fortsette framgangen uten sin legendariske kaptein bak roret.

Ifølge kilder teknologibloggen TechCrunch har vært i kontakt med i forkant av Jobs’ bortgang, tilsier i alle fall at det ikke er snakk om noen øyeblikkelig stagnasjon. Det ryktes nemlig at Apple har over 1 000 ansatte som utelukkende jobber med utvikling av neste generasjons prosessorbrikker.

Apples A5-prosessor økte ytelsen i forhold til sin forgjenger, A4, med nesten 100 %. Videre økte også energieffektiviteten nok til å øke batterilevetiden med nesten én time. (Foto: Wikimedia Commons)

Lettere, mer effektive

At stikkordene i prosessorsammenheng ofte har å gjøre med fysisk størrelse og effektivitet i forhold til ytelse, er neppe noen hemmelighet.

A4- og nå A5-prosessorene til Apple har gjort store teknologiske framskritt i ytelse- og effektivitetssjiktet. Ikke bare var A5-chipen omtrent dobbelt så rask som sin forgjenger, den økte også batterilevetiden med opp mot én time.

Harddisk til flashminne

Apple er også ledende innen overgangen fra fysisk og tradisjonell harddisk-lagring til flashminne, samt såkalte Solid State Drive-disker. Det gjelder ikke bare iPad og iPhone, men også de nye MacBook Air-utgavene. Dette fører til økt batterilevetid, og selv om dette ikke er et nytt fenomen, er Apple tidlig ute med å adoptere teknologien i stor skala.

Etter PC-en

«I believe Apple’s brightest and most innovative days are ahead of it»

— Steve Jobs i sin avskjedsmelding.

Sitatet ovenfor er hentet fra en Apple-pressemelding i august, nærmere bestemt når Jobs kunngjorde sin avgang som CEO. I tiden framover vil vi sannsynligvis få svar på hva Jobs mente med dette. Hva har Apple på lur, har de det som skal til for å ta teknologien enda et skritt videre?

Kilde: TechCrunch

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB