Kan teknologien redde våre verdier?


Trond Eilertsen
Publisert 12. oktober 2020, kl. 08:26

De siste årene så har det vært en voldsom utvikling i pengepolitikken i verden. COVID19 har satt sentralbankene i gang med en pengetrykking som få av oss har sett tidligere og veldig mange stiller seg nå spørsmålet om hva som kommer til å skje videre.

Før COVID19 så var det allerede en reell bekymring fra flere økonomer når det kom til den massive pengetrykkingen fra FED (sentralbanken i USA) og nå har denne trykkingen bare fortsatt i et kjempe tempo. Resultatene så langt fra denne aktiviteten så langt har vært at vi har fått et aksjemarked som har gått ATH (all time high) midt i den største krisen på flere 10-år.

Flere stiller seg nå spørsmålet om hvem som tar regningen etter dette og hva vil skje med våre verdier på lengre sikt. Man kommer ikke unna at når man trykker penger så blir pengene mindre verdt på sikt og det store spørsmålet er hvem som vil ta regningen.

Investorer velger aksjer

Stadig flere investorer velger nettopp aksjer som det beste stedet å hente avkastning og ta vare på verdiene. Dette er fordi penger ikke er noe godt alternativ. Rentene på penger i banken er negativt enkelte steder og aksjer går som en kule ettersom det er der «alle må putte pengene» for å få avkastning.

Det er derfor vi har sett en enorm spekulasjon fra alle kanter når det kommer til aksjer. Flere betegner dette som en enorm boble og flere mener at markedet må få en markant korreksjon i nær fremtid. Da vil det være slik at noen vil tape penger og som

Kan bitcoin være redningen?

Flere stiller seg spørsmålet om å kjøpe bitcoin er løsningen og vi ser at stadig flere velger å kjøpe bitcoin. I teorien så skulle denne situasjonen som vi ser i verden nå være det perfekte caset for bitcoin. Så langt så har bitcoin gått mye opp hvis man ser i et 12-måneders perspektiv men har ikke gått parabolsk opp og har korrigert seg omtrent som aksjemarkedet.

Veldig mange sammenligner bitcoin med edle metaller som gull. I edle metaller så har det vært en mye klarere etterspørsel enn bitcoin og der har vi sett at prisene har gått nye høyder. Så flere velger nok ekte gull fremfor «digitalt gull» som flere sammenligner bitcoin med.

Vil teknologien redde oss ut av dette?

Det er nok vanskelig å se for seg at teknologi kan redde oss ut av dette men om du investerer penger aktivt så kan det nok være interessant å se på bitcoin som en slags «hedge» mot nettopp dette med at penger mister sin verdi. Man er uansett helt avhengig av at bitcoin blir adoptert av banker og andre instutisjoner for at dette skal skje .

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB