Treg iPad etter oppdatering til iOS 5?


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 25. oktober 2011, kl. 18:42

For et par uker siden ble Apples operativsystem på mobile enheter, iOS, lansert i ny versjon, nemlig iOS 5. Oppdateringen har for mange vært smertefri, og de fleste ser ut til å være veldig godt fornøyd med det nye OS-et. Enkelte har imidlertid slitt med ytelsen på «padda», etter oppdateringen. Det ser ut til  at det er iPad 1-brukerne det gjelder denne gangen, og problemene det rapporteres om er applikasjoner som åpnes sent, tastaturtreghet (spesielt i Safari) og generelle ytelsesproblemer.

Mange iPad 1-brukere sier derimot at iOS 5 fungerer helt perfekt, og at disse problemene ikke eksisterer hos dem. Med andre ord er altså kun enkelte rammet av dette problemet. De det gjelder er forståelig nok frustert, likevel. Teknologia presenterer i denne artikkelen et par tips som kan, om ikke løse problemet, i hvert fall gjøre det mye mindre.

1: Skru av det nye notifikasjonssystemet

Dette punktet er det som virker til å ha størst effekt blant de misfornøyde brukerne. iOS 5 presenterte et helt nytt notifikasjonssystem, og denne ser ut til å være den store synderen. En løsning som ser ut til å fungere godt er å skru av varslinger for programmene.

Slik gjør du det: Gå til Innstillinger –> Varsling –> Klikk på et applikasjon under «I varslingssenter» –> Slå av applikasjonen ved å dra den hvite rundingen mot venstre. Gjør dette for så mange applikasjoner du kan, og helst helt til det står «Tom».

Undersøk om problemet er løst, og forhåpentligvis er det fikset, men dersom det ikke er det, gå videre til tips nummer to.

2: Skru av iCloud

Sammen med det nye notifikasjonssystemet kom iCloud, den nye backupstjenesten fra Apple. Det kan imidlertid virke som at iCloud bidrar til å gjøre iPad-en tregere. Det som kan ha en god effekt er  å skru av alle iCloud-tjenestene, utenom «Dokumenter og data».

Slik gjør du det: Gå til Innstillinger –> iCloud –> Dra den hvite rundingen til venstre for å slå av tjenestene. Gjør dette med alle bortsett fra «Dokumenter og data».

Dersom dette ikke gjør enheten raskere, er det lite å gjøre, i hvert fall før en oppdatering slippes fra Apple. Du kan forsøke å skru av stedstjenester – enkelte rapporterer om bedring ved å gjøre dette.

Vi håper disse tipsene gjør kjæledyret ditt brukelig igjen. Som sagt er det ikke alle som opplever disse treghetene, men altfor mange gjør det, dermed kan disse tipsene være nyttige. Gi oss gjerne tilbakemelding på hvilken effekt disse stegene hadde på din iPad.

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB