FILM: The Darkest Hour


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 11. januar 2012, kl. 08:37

Natalie og Anne er turister i Moskva. På et utested i byen møter de Sean, Ben og Skyler som også er på tur. Disse fem henger sammen hele kvelden, helt til strømmen går. Store lyskuler daler ned fra himmelen, og nervøsiteten blant folk i byen sprer seg. I det folk begynner å forsvinne som støv i løse luften, stiger panikknivået raskt. Å løpe er nytteløst. En usynlig fare har landet på jorden, og deres mål(tid) er menneskene.

De fem unge turistene klarer likevel å overleve natten, men dagslyset avslører en skummel virkelighet. Gatene er øde, og all elektrisitet er som sunket i jorden. I en by hvor ingen av dem har vært før, må de nå prøve å finne eventuelle overlevende, samtidig som de må unngå blinkende biler og ringende telefoner.


Det som gjør The Darkest Hour til en annerledes film, er stedet historien utspiller seg. Når romvesener angriper jordkloden skjer dette som regel kun i USA. Det er veldig sjeldent at resten av verden er påvirket (takk for at jeg bor i Europa) egentlig, men her er det altså Moskva som får gjennomgå. Dette fører til at hovedpersonene møter flere russere, blant annet en lubben skrulling som også kan omtales som filmens geni.

Etter utallige romvesen-filmer er det sikkert vanskelig å pønske ut et nytt utseende på vesenene fra verdensrommet. Her fungerer romvesenene godt, helt til man faktisk kan se dem; filmskaperne kunne lagt litt mer arbeid i utseendet deres.

Det interessante med The Darkest Hour er dens spill med det usynlige. Menneskeheten har våpen for å beskytte seg mot det aller meste, men hvordan beskytter man seg mot noe man ikke ser? Det er også interessant at filmen spiller på elektrisiteten og dens betydning for romvesenene. Det kan virke som om filmskaperne stiller spørsmål rundt elektrisiteten og om det er den som til slutt gjør ende på menneskeheten, og det er et meget interessant spørsmål.

Det er mye som fungerer i The Darkest Hour, men samtidig virker den som en såkalt transportfilm. Med sin raske slutt blir man sittende å vente på mer. Kanskje kommer det en toer?

Historien blir også en smule ensformig med mye løping og gjemsel, og hovedrolleinnehavernes prestasjoner er midt på treet.  Det er birollene som holder filmen oppe.

The Darkest Hour er ikke den beste romvesen-filmen, men heller ikke den dårligste. Og for en skrekkfilm er det godt gjort å få terningkast

 

 

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel:
The Darkest Hour
Regissør:
Chris Gorak
Produksjonsår:
2011     Premiere: 13. januar 2012
Lengde:
1t 29min
Sjanger:
Action/horror/sci-fi
Skuespillere:
Emile Hirsch, Olivia Thirlby, Max Minghella, Rachel Taylor, Veronika Ozerova, Joel Kinnaman
Tagline:
«Survive the holidays»

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB