Goodwill til Windows Phone


Christofer Nygård
Publisert 9. januar 2012, kl. 10:15

I en årrekke har Microsoft vært sett på som en koloss. En lite innovativ og kjedelig en, sådan. Teknologimediene har tidvis vært nådeløse mot selskapet, og da kanskje spesielt mot Windows XP-arvtageren Windows Vista, samt deres gamle, nå utfasede mobilplattform, Windows Mobile.

Det er i det hele tatt mye som ikke har gått på skinner for Microsoft de siste årene, deriblant også søketjenesten Bing.com. Men med lanseringen av Windows Phone kan likevel trenden se ut til å snu. I selveste New York Times denne helga mottok nemlig Microsoft hemningsløs skryt for sitt nye mobiloperativsystem, Windows Phone. Og NYT er ikke de eneste; også en rekke andre store medier, inkludert TechCrunch og Slate Magazine, roser Microsofts nye mobilsatsing.

Innovativt og lekkert

Det kan se ut som Microsoft for første gang på lenge har truffet på spikerhodet. Den (tidligere?) generelle motviljen blant pressen og brukerne har neppe hatt å gjøre med Microsoft som aktør, men har kanskje heller vært assosiert med selskapets manglende evne til å innovere. Isteden har Microsoft vært enormt gode på å profitere på allerede-eksisterende produkter, som Windows-operativsystemer og Microsoft Office, og satset tungt på dette. At det har gått ut over innovasjons- og konkurranseevnen er soleklart.

Med Windows Phone er historien likevel en helt annen. Operativsystemet er lekkert, med et design som setter selv Apple i skyggen, og ikke minst innovativt: Windows Phone er ulikt alt annet på markedet, det være seg både Android og iOS.

Fra scratch

Det er også velkjent at Microsoft ikke har vært de første til å skrinlegge et eksisterende produkt. Det har de kanskje ikke hatt grunn til heller, skal man se suksessen som referanse. Likevel har det ført til en kontinuerlig påbygging på toppen av allerede eksisterende kode, som igjen har resultert i trege produkter. Her er kommer Windows Vista inn som den store synderen. Nå, på den annen side, valgte Microsoft trolig det eneste rette: å forkaste det gamle og begynne helt fra scratch.

Resultatet er Windows Phone – og nyvunnet goodwill.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB