Nå kommer Facebook-annonser på mobilen


Christofer Nygård
Publisert 7. februar 2012, kl. 06:30

Så tidlig som i mars kan folk som bruker Facebook på sine mobiler bli møtt av annonser, skal vi tro en artikkel i britiske Financial Times. Til nå har Facebook valgt å holde seg unna annonsering på mobilplattformer, men det sosiale nettverket skal nå være i anmarsj.

Tøff nøtt å knekke

Annonsering på mobile plattformer har vist seg en tøff gåte å knekke. Hovedsaklig grunnet manglende plass på skjermene; annonsene vil rett og slett gå på bekostning av innholdet.

Det er ennå uklart hvordan Facebook velger å vise annonser på mobil. Videre er det heller ikke kjent om dette gjelder både Facebooks mobilapplikasjoner og mobilversjonen av nettstedet, eller kun én av delene.

Under press før børsnotering

Facebook er i ferd med å bli børsnotert på New York-børsen. I forkant er det ventet at selskapet kan verdisettes til nærmere 100 milliarder amerikanske dollar (ca. 580 mrd. NOK), noe som vil sette et økt press på Facebook i form av annonsesalg.

Det er ikke utenkelig at den skyhøye børsprisen kan koste brukerne en rekke rettigheter. Det er allerede kjent at Facebook har gjort stor forretning gjennom å utlevere brukernes informasjon til annonsører.

Via: Telegraph.co.uk

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB