Snart kan du teste Windows 8


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 23. februar 2012, kl. 17:00

Vinterens store høydepunkt blir for mange lanseringen av Windows 8 consumer preview. I stedet for å kalle det for en beta, har selskapet valgt å gi versjonen navnet «consumer preview». Dette for å inkludere en større gruppe mennesker, i og med at ordet beta kan virke mer rettet mot profesjonelle brukere.

Få dager igjen

Lanseringen vil skje 29. februar under Mobile World Congress (MWC). Versjonen vil vises frem under konferansen, og samtidig legges ut som nedlasting for mannen i gata. Dette betyr at det er under en uke til du kan teste neste generasjons operativsystem fra Microsoft.

Nærmere det ferdige produktet

Allerede i høst kunne datainteresserte prøve ut en tidlig prøveversjon, developer preview, som er mye lengre unna det ferdige produktet, enn det «betaversjonen» vil være. Dette betyr at man kan forvente et produkt som er mye mer stabilt når forburkerversjonen slippes 29. februar.

Teknologia.no vil komme tilbake med en utfyllende test av Windows 8 når den tid kommer.

Beta lekket?

Torsdag kunne nettstedet windows8beta.com melde at en mulig utgave av Windows 8 consumer preview er blitt lekket på nettet. Nettstedet hadde det som skulle være  «bildebevis». Versjonen skulle angivelig være lagt ut som en torrent-fil. Det er imidlertid mye som tyder på at det hele er et oppmerksomhetsstunt av en ivrig bruker, siden flere rapporterer at filen er passordbeskyttet eller korrupt.

Man må nok altså smøre seg med tåmodighet og vente til 29. februar; men det er tross alt ikke så lenge tid.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB