Spotify dobler kvaliteten på mobil


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 13. februar 2012, kl. 13:32

Ved å betale for musikktjenesten Spotify får man muligheten til å høre musikk på de mobile enhetene iOS, Android og Windows Phone. Nå er tjenesten på disse oppdatert til ny versjon, og tilbyr lytting i enda høyere kvalitet. I tidligere versjoner har man hatt to valg når det gjelder streamingkvalitet; lav båndbredde og høy kvalitet. Med oppdateringen som nå er tilgjengelig har ett nytt valg dukket opp – «ekstrem».

Den laveste kvaliteten leverer 96 kbps, og den litt høyere i 160 kbps. Ekstrem-kvaliteten derimot, streamer i det dobbelte, altså 320 kbps. Dette vil gi betydelig bedre lydkvalitet, spesielt om man benytter seg av gode hodetelefoner.

Siden lanseringen av Spotify har skrivebordsversjonen levert i 320 kpbs, så nå har altså samme kvalitet nådd mobile enheter.

Sync i ekstrem kvalitet

Den andre nyheten i oppdateringen er at du nå også kan synkronisere musikken din i samme kvalitet. Med dette valget også satt på «ekstrem» vil man merke forskjell i lydkvaliteten gjennom mobilens høyttalere også. Siden denne kvaliteten krever en del er man avhengig av gode telefonsignaler når man skal spille av musikken. Med dårlige signal vil man mest sannsynlig oppleve at avspillingen ikke starter.

I tillegg til disse nyhetene, støtter Spotify nå innlogging via Facebook med kun ett trykk.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB