FILM: 21 Jump Street


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 12. juni 2012, kl. 16:40

Schmidt har alltid vært den ukule på High School, og Jenko er en av de som gjør livet surt for han. Selv ikke avgangsballet blir noen suksess, og Schmidt er sjeleglad for at han endelig er ferdig på skolen.

Syv år senere tropper Schmidt opp på politiskolen, bare for å oppdage at Jenko også har tenkt å bli politimann. De tidligere fiendene finner ut at de trenger hverandre, og i løpet av politiskolen utvikler de et nært forhold som fører de rett ut i den tilsynelatende spennendene jobben som…

… sykkelpoliti. Ikke akkurat det de så for seg. Barn som mater fugler de ikke får mate er dagens største høydepunkt. Når de får sjansen til å ta virkelige skurker, går ingenting etter planen, og de blir overført til et prosjekt hvor de skal gå undercover på en High School. Men alt er ikke slik det var da de var elever. Roller er snudd, og de to voksne mennene får problemer med å passe inn uten å avsløre oppdraget, og ikke minst: Uten å bryte reglene.

21 Jump Street er fylt av morsomme replikker og sære situasjoner. Jonah Hill gjør som alltid en god jobb så lenge det er en komedie, men Channing Tatum overrasker. Etter å ha spilt fløtepus i filmer som Dear John og Elsk meg igjen, er det moro å se han som en ganske så stokk dum herremann. I tillegg fyller disse to ut hverandre; der den ene ikke strekker til, gjør den andre det.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke hadde særlig høye forhåpninger til 21 Jump Street. Jeg så for meg samme type humor á la Hangover-filmene, og at jeg dermed ville være oppgitt store deler av filmen. Slik ble det absolutt ikke. Latteren satt løst, og actionnivået som stadig stiger mot avslutningen klarer å holde på oppmerksomheten gjennom hele filmen.

21 Jump Street er noe så sjeldent som en komedie som fungerer. Den klarer faktisk å være morsom uten særlig mange grove scener. Den skiller seg ut ved at den – selv om den foregår på en High School – ikke spiller på sex, og den har et ganske så perfekt forhold mellom komedie og action.

 

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel:
21 Jump Street
Regissør:
Phil Lord og Chris Miller
Produksjonsår:
2012     Premiere: 15. juni 2012
Lengde:
1 t. 49 min.
Sjanger:
Action/komedie
Skuespillere:
Jonah Hill, Channing Tatum, Brie Larson, Dave Franco, Rob Riggle, DeRay Davis, Ice Cube
Tagline:
«They thought the streets were mean. Then they went back to high school.»

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB