FILM: The Amazing Spider-man


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 12. juli 2012, kl. 00:48

Mens Peter leker gjemsel, oppdager han at farens kontor er blitt snudd opp ned. Faren reagerer ved å pakke sammen noen få, viktige eiendeler og ta med seg familien til Peters tante May og onkel Ben. Der skal Peter være en stund, og det siste faren sier før han og moren drar, er at Peter må være snill gutt.

Peter er vant med å være en av de som ertes av de kule på skolen. Lyspunktet hans er klassekameraten, Gwen, som ser ut til og faktisk ville snakke med han, selv om samtalene er like kleine hver gang.

En kveld finner Peter en gammel dokumentkoffert som tidligere tilhørte faren hans. Den er stuet vekk, som om det er meningen at ingen skal finne den. Koffertens innhold fører Peter til selskapet Oscorp, til en desperat professor, og til en genforskning som vil forandre alt.

Spiderman er tilbake, og denne gangen som ung gutt som ikke passer inn. Han er kjempesmart, og virker også mer sympatisk enn sine filmforgjengere. Andrew Garfield gjør en god jobb som en Peter Parker som syns det er litt kult, litt skummelt, å kunne klatre opp vegger og slåss som en kjempe. I andre enden står Rhys Ifans som overbevisende bad guy, for alle actionfilmer må jo ha en sånn en.

Det er mye hopping og svinging når et menneske blir halvt edderkopp. I The Amazing Spider-man får vi derimot se dette fra hovedpersonens vinkel; en fin forandring. I tillegg er det et fokus på forholdet mellom flere av personene, blant annet mellom Peter og Gwen og Peter og onkelen. Dette fører til at filmen får et dypere plan enn bare selve historien; et emosjonelt plan.

Det blir i meste laget med svinging, og den ikke så ukjente good guy/bad guy-settingen fører til at The Amazing Spider-man ikke klarer å nå helt til topps. Likevel er den absolutt ikke dårligere enn tidligere Spiderman-filmer, heller hakket bedre. En klar favoritt.

 

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel:
The Amazing Spider-man
Regissør:
Marc Webb
Produksjonsår:
2012     Premiere: 11. juli 2012
Lengde:
2 t. 16 min.
Sjanger:
Action/fantasy
Skuespillere:
Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans, Denis Leary, Martin Sheen, Sally Field, Irrfan Kahn
Tagline:
«The untold story begins.»

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB