Google Glass brukt under operasjon


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 30. august 2013, kl. 14:28

Foto: The Ohio State University

Foto: The Ohio State University

Den høyteknologiske brillen fra Google får stadig nye bruksområder. Nå har brillen funnet veien til operasjonssalen. 

Superbrillen Glass, som kan gjøre videoopptak, ta bilder, søke på internett og gi veibeskrivelser, er ikke lansert enda. Men 1.000 heldige personer har fått tilgang til brillen, gjennom Googles Glass Explorer Program.

En kirurg ved Ohio State University Wexner Medical Center, er en av dem som har fått prøve enheten som limer virtuelle bilder på brukerens øye. Dr. Christopher Kaeding har imidlertid ikke brukt brillen på hvilket som helst sted – han har brukt brillen inne i en operasjonssal, og det under et inngrep.

Dermed kan kirurgen skryte av å stå bak verdens første live-strømmede operasjon.

For mens Kaeding utførte operasjonen, satt en gruppe medisinstudenter og fulgte inngrepet fra sine egne dataskjermer. Underveis rådførte også Glass-legen seg med kollega Robert Magnussen, som fulgte operasjonen fra sitt kontor.

– For å være ærlig så glemte jeg at at brillen var der flere ganger under operasjonen. Det virket veldig intuitivt og sømløst, sier Kaeding, ifølge Daily Mail. 

Nå håper Universitetet at brillen kan hjelpe medisinstudenter under utdanningen.

– Som et akademisk medisinsk senter, er vi veldig entusiastisk når det gjelder mulighetene denne enheten kan gi til utdanning, sier Dr. Clay Marsh i en uttalelse.

Nedenfor ser du en video av Glass i operasjonssalen. 

Via Blokka.no. 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB