Nokia solgt til Microsoft for 44 milliarder kroner


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 3. september 2013, kl. 09:40

Microsoft-sjef bekrefter at de har kjøpt Nokia for 44 milliarder kroner. Til høyre er Nokia-sjef Stephen Elop. Foto: Flickr / orcmid, Wired Photostream

Microsoft-sjef Steve Ballmer (t.v) bekrefter at de har kjøpt Nokia for 44 milliarder kroner. Til høyre er Nokia-sjef Stephen Elop. Foto: Flickr / orcmid, Wired Photostream

Microsoft bekrefter i en pressemelding at de har kjøpt det finske mobilselskapet.

Partene har blitt enige om en pris på 44 milliarder kroner, og med i denne prisen får Microsoft rettighetene til patentene Nokia eier.

Som følge av salget vil rundt 32.000 Nokia-ansatte flyttes over til Microsoft. Salget ventes å være i orden tidlig i 2014, ifølge pressemeldingen.

– Det er et stort steg inn i fremtiden. En vinn-vinn-situasjon for både ansatte, aksjeeiere og forbrukere i begge selskaper. Å slå sammen disse partene vil øke Microsofts andel på telefoner, og styrke mulighetene for både Microsoft og våre partnere i hele familien av enheter og tjenester, sier Microsoft-sjef Steve Ballmer i en uttalelse. 

Flere av Nokias smarttelefoner har i lengre tid benyttet seg av Microsofts operativsystem. Windows Phone. Dette er ifølg Ballmer med på å styrke sjansene for et vellykket oppkjøp.

– I tillegg til deres innovasjon og styrke når det gjelder mobiltelefoner i alle prisklasser, bringer Nokia evne og talent i andre områder, slik som hardware-design, ingeniørarbeid. etterspørsel og produksjonsledelse, salg og distribusjon.

Nokia-sjef Stephen Elop har som en del av avtalen gått med på å fratre sin stilling som toppsjef. Nå går han inn i rollen som sjef for tjenester og enheter.

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB