Her er USAs nye løpende superrobot


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 4. oktober 2013, kl. 13:47

Wildcat kan løpe 25 km/t på flat mark. 

Boston Dynamics er et selskap som blant annet utvikler roboter for forsvaret i USA. Selskapet mottar økonomisk støtte fra Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), som har hovedansvaret for utvikling av nye teknologier til militæret i landet.

I fjor viste Boston Dynamics frem en robot kalt Cheetah, som kunne løpe raskere enn Usain Bolt. Roboten var likevel begrenset, for den krevde strøm fra en ekstern kilde, noe som gjorde vanskelig å bruke den utendørs.

Roboten galopperer

Fredag lastet Boston Dyamics opp en video på YouTube (se klippet øverst i saken), der vi får se en splitter ny robot, kalt Wildcat. Dette er en forholdsvis stor robot som kan løpe utendørs.

Det har foreløpig ikke kommet så mye informasjon om roboten, annet enn det som står i beskrivelsen under videoen:

– WildCat er er firebent robot som blir utviklet for å løpe raskt i all type terreng. Så langt kan den løpe omtrent 16 mph (25 km/t journ.anm) på flatt terreng, ved hjelp av byksende og galopperende føtter, heter det i beskrivelsen.

Nedenfor kan du også se en annen robot utviklet av samme selskap, nemlig LS3. Dette er en robot som er spesielt utviklet for å kunne bære mye vekt uten i felten. Dette videoklippet ble også lastet opp fredag.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB