Sony-maske limer 750-tommer skjerm på øynene dine


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 8. oktober 2013, kl. 12:47

Foto: Sony

Foto: Sony

Ville du byttet ut TV-en din med denne? 

Teknologi vi har på oss er på full fart inn i teknologiverden. Mest kjent er kanskje Google Glass, en brille som limer virtuelle bilder på øyet ditt.

Men også Sony har et produkt som faller inn i kategorien «wearable technology», som for øvrig ikke har noen god norsk oversettelse.

Sonys produkt, HMZ-T3, er en kombinasjon av en maske og en brille, og gir deg en illusjon av å sitte foran en 750-tommer skjerm.

Dette skal kunne gi deg følelsen av å sitte i en ekte hjemmekino, og siden masken støtter 3D skal denne følelsen kunne forsterkes.

Kan kobles til smarttelefonen

Enheten kan vise video i 720p (HD) i opptil 7 meter fra avspillingkilden, som strømmer innholdet til Sonys maske. Den består av en batteripakke som gjør den praktisk å ta med på reise. Det er også mulig å koble HMZ-T3 til en smarttelefon eller nettbrett ved hjelp av micro-HDMI.

Så spørs det da, om du ville sittet på toget eller flyet med denne masken på hodet. I så fall må du uansett vente en liten stund – Sonys hjemmekinoprodukt kommer til Europeiske land i november.

I USA er det nå mulig å forhåndsbestille Sonys hjemmekinomaske, og prisen er på 999 dollar, rundt 5900 kroner.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB