«Tikker» teller ned til døden din


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 7. oktober 2013, kl. 20:06

Denne klokka teller ned - til døden. Foto: Tikker

Denne klokka teller ned – til døden. Foto: Tikker

Er dette årets mest deprimerende klokke?

Synes du armbåndsuret ditt er av det kjedelige slaget? Da kan kanskje Tikker være noe for deg.

Dette er en klokke som hevder å kunne forutsi hvilket tidspunkt din død skal inntreffe. Brukerne fyller først inn en rekke data om sin helse og sykehistorikk, og deretter trekker de fra sin alder. Når disse dataene plottes inn i Tikker, vil nedtellingen begynne.

– Ikke en morbid klokke

Bak Kickstarter-prosjektet finner vi svenske Fredrik Colting. Og skal vi tro Colting er ikke Tikker en morbid klokke. I stedet mener han klokka er det helt motsatte – en lykkeklokke. Colting mener nemlig at klokka vil bidra til at folk får det meste ut av livene sine, i stedet for å utsette ting.

Det skal vel strengt tatt være unødvendig å skrive, men Tikker kan selvsagt ikke forutsi døden. Antall faktorer som spiller inn på menneskers livslengde er mange, og uforutsette hendelser kan alltid skje.

Kanskje synes du klokka er fascinerende uansett? Da kan du støtte klokken på Kickstarter, som for øvrig har mottoet «Få hvert sekund til å telle».

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB