6 videoer som kan forandre livet ditt


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 9. november 2013, kl. 22:58

Foto: TED Talks

Foto: TED Talks

La deg inspirere av disse seks TED Talk-foredragene.

TED er en årlig konferanse som tar for seg en rekke temaer, i hovedsak innen forskning, teknologi, utdanning, design, politikk, økonomi, kultur og forretningsvirksomhet.

Konferansekonseptet startet i 1984, og i dag finnes det over 1.400 foredrag som ligger fritt på internett. Svært mange av dem er inspirerende foredrag som i enkelte tilfeller kan bidra til å forandre synet på livet og påvirke hvordan du lever livet ditt.

Her har vi plukket ut seks inspirerende foredrag.

1: Amy Cuddy: Kroppsspråket ditt former den du er

Kroppsspråket vårt sier litt av hvert om oss – det er det ingen tvil om. Hvordan andre oppfatter oss avhenger mye av hvordan vi opptrer foran dem med kroppsspråket vårt.

Det er forsket mye på dette (et kjapt Google-søk bringer frem en rekke resultater), men Amy Cuddy vrir litt på problemstillingen, og snakker om hvordan kroppsspråket vårt påvirker oss selv. Hun tar blant annet opp hvordan vi med få justeringer kan endre vårt selvbilde og stressnivå.

2: Ken Robinson: Skolen dreper kreativiteten

Dette foredraget har som mål å få deg til å tenke over skolesystemet. Robinson snakker om hvordan utdanningssystemet måler oss etter akademiske evner og intelligens, og hvordan skolen påvirker kreativiteten vår.

Har du ikke vært kritisk til skolesystemet tidligere, er sjansen stor for at du vil bli det etter å ha sett denne videoen. Robinson-foredraget er for øvrig en av de mest sette TED-foredragene noensinne.

3: Simon Sinek: Hvordan ledere inspirerer

Hvordan blir en merkevare suksessfull? Hvordan kan ledere skaffe seg tilhengere?

Simon Sinek snakker i denne foredraget om nettopp dette, og svaret er ifølge Sinek at lederne tror på noe sterkt selv, og at de klarer å kommunisere dette til andre. «Folk kjøper ikke det du gjør, men hvorfor du gjør det».

4: Ric Elias: 3 ting jeg lærte mens flyet mitt styrtet

I januar 2009 krasjlandet Flight 1549 i Hudson-elven, New York. Ombord på flyet satt Ric Elias. I dette foredraget forteller Elias hva som gikk gjennom hodet hans da flyet var på vei ned mot det han trodde var den sikre død.

5: Nilofer Merchant: Skal dere ha et møte? Ta møtet mens dere går tur

– Det dere gjør akkurat nå, dreper dere, sier Nilofer Merchant til publikum i starten av dette korte foredraget, og sikter til at alle sitter.

Vi sitter i gjennomsnitt 9,5 timer hver eneste dag, hevder Merchant, og møter er intet unntak – vi sitter der også. Men Merchant har en idé: I stedet for å sitte under møter – gå en tur!

Ta med deg møtedeltakerne og gå en tur i stedet for å sitte på rumpa under møtet. Hun mener dette gjør underverker for kreativiteten og tankeprosessen.

6: Jill Bolte Taylor: Unik innsikt i et hjerneslag.

Hvem er best egnet til å forske på hjernen? Jill Bolte er muligens en het kandidat. Taylor fikk en forskningsmulighet som få forskere får muligheten til: hun fikk et kraftig hjerneslag og fikk selv observere alt som skjedde med henne og hjernen.

Har du egne favoritter? Del dem gjerne med oss og leserne i kommentarfeltet nedenfor! 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB
Kommentarer: