Kjent Microsoft-blogger: – Startmenyen kommer tilbake


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 10. desember 2013, kl. 14:03

Foto: Start8 / Stardock

Foto: Start8 / Stardock

Neste Windows-versjon kan tilby både startknapp og startmeny. 

Det ble ramaskrik da Windows 8 ble lansert uten verken startknapp eller den tradisjonelle startmenyen i 2012.

I Windows 8.1, som kom tidligere i høst, kom riktignok startknappen tilbake, etter massivt press fra brukerne, men det eneste knappen gjorde var å ta brukeren til Modern UI-skjermen, tidligere kjent som Metro. Dermed var startmenyen fortsatt borte vekk.

Startknappen skal tilbake

Ifølge den kjente bloggeren Paul Thurrott, som skriver om Microsoft, er det imidlertid stor sjanse for at Microsoft gjør en helomvending og inkluderer startmenyen i neste Windows-utgave.

Informasjonen skal komme fra kilder som er kjent med Microsofts sine planer rundt Windows 8.2, som foreløpig er kjent med kodenavn «Threshold».

Thurrott skriver at startmenyen vil bli et alternativ til dagens Modern UI-skjerm, men at det er mulig at dette kun vil gjelde skrivebordsutgavene av Windows. Dette betyr altså at Windows 8 på nettbrett og ARM-enheter trolig fortsatt vil kun tilby Modern UI.

En annen nyhet er at det skal bli mulig å kjøre Modern UI-applikasjoner i vanlige vinduer på skrivebordet.

Neste Windows-utgave er imidlertid ikke ventet før 2015, så hvis du venter på en offisiell startmeny fra Microsoft må du nok smøre deg med tålmodighet.

Klarer du ikke vente har du fortsatt muligheten til å for eksempel installere Start8 – en uoffisiell programvare som gir deg tilbake den Windows 7-lignende startmenyen og startknappen.

Ønsker du å også kjøre Modern UI-applikasjoner som egne vinduer på skrivebordet kan du også installere ModernMix.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB