– Barn blir flinkere til å lytte av å høre på Mozart


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 10. januar 2014, kl. 12:09

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Forskere mener klassisk musikk har positiv effekt på barns helse. 

En studie utført av forskere ved London Institute of Education, konkluderer med at klassisk musikk har en betydelig positiv effekt på barns konsentrasjonsevne, selvdisiplin og lytteferdigheter.

Ved å la barn helt ned i syvårsalderen lytte til klassisk musikk, hevder forskerne at man kan oppnå positive effekter i utdanningssammenheng, på grunn av fordelene nevnt ovenfor.

Men denne typen musikk har også andre fordeler, ifølge forskerne. Barna lærer seg nemlig å sette pris på flere musikksjangre senere i livet dersom de lytter til kjente komponister, som Mozart og Beethoven i barndommen.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Susan Hallam, professor ved Institute of Education, evaluerte et program utviklet av Apollo Music Project der barn fra 7-10 år ble introdusert for klassisk musikk.

Programmet innnebar at ulike skoleklasser fikk høre på ulike instrumenter og konserter. Resultatene skal altså ha vist at klassisk musikk kan gi betydelige fordeler for barna. 

– Klassisk musikk fører til forbedret lytteferdigheter og utvikling av andre ferdigheter som er nødvendig for å lytte godt. Dette inkluderer konsentrasjon og selvdisiplin. 

Kilde: Telegraph

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB
Kommentarer: