Detaljer om Samsung Galaxy S5 skal være lekket


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 14. januar 2014, kl. 19:00

Foto:  Janitors / Flickr

Foto: Janitors / Flickr

Kan få gigantskjerm og kraftig batteri. 

Nettstedet Sammobile hevder å vite hvordan Samsungs neste flaggskiptelefon blir. Ifølge nettstedet skal en kilde nær Samsung ha bekreftet flere av ryktene som tidligere har svirret rundt den neste Galaxy-telefonen.

Endelig metall-utgave

La oss ikke gå rundt grøten: ifølge Sammobile vil S5 komme i både en plast-utgave og en metall-utgave. Førstnevnte vil naturligvis bli billigere, og skal visstnok koste 650 euro, omlag 5.400 kroner. Metall-utgaven vil koste 800 euro, rundt 6.600 kroner.

Dette vil i så fall ikke være ulikt det Apple tilbyr med sine iPhone 5s og 5c-modeller. Kanskje heller ikke så uventet av Samsung med tanke på all kritikken de har fått for å kun tilby telefonene sine i plast.

Stor oppløsning og 5″-skjerm

Videre hevder nettstedet at Galaxy S5 vil ha en AMOLED-skjerm med en oppløsning på 2.560 x 1.440 piksler. Sammobile har imidlertid ikke fått bekreftet skjermstørrelsen, men trolig dreier det seg om en skjerm på 5,25 tommer. Dette er den størrelsen som har gått igjen i de fleste ryktene.

Kamaeraet skal være et 16 megapiksel-kamera, uten at nettstedet kan si så mye mer enn dette. Om det for eksempel kommer med optisk bildestabilisering vites foreløpig ikke.

Kraftige prosessorer

På innsiden vil det enten være en Exynos 6-prosessor eller en Snapdragon 805-prosessor, ifølge Sammobile. Hvilken av disse avhenger av hvorvidt man skal ha LTE-støtte eller ikke. Begge disse prossesorene er uansett sterke og raske prosessorer.

 – Lanseres trolig i april

I forrige uke avslørte Samsungs visepresident for mobilavdelingen, Lee Young Hee, at de sikter på en april-lansering. Det samme skriver Sammobile.

– En annonsering av telefonen skjer trolig i mars, etterfulgt av en lansering tidlig i april, skriver nettstedet. 

Trolig kraftigere batteri

Men hva med batteriet? Med en stor skjerm kommer krav om et bedre batteri.

Ifølge Neowin ryktes det at S5 vil komme med et batteri på  2.900 mAh. Dette er 300 mAh mer enn sin forgjenger, S4. Nettstedet skriver også at batteriet skal være en forbedret utgave av Li-on-teknologien som finnes i dagens smarttelefoner. Men dette er altså ubekreftede rykter.

Øyeidentifisering?

Det blir mye rykter, men et av de aller heteste ryktene er at S5 kommer med øyegjennkjenningsteknologi. Dette vil i så fall gjøre det mulig for brukeren å identifiseres ved hjelp av øynene.

Dette får vi garantert vite mer om iløpet av de kommende ukene. Vi holder dere oppdatert.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB