Google vil ha Android i bilen


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 6. januar 2014, kl. 18:41

Foto: Saad Faruque / Flickr

Google jobber også med en egen selvkjørende bil. Foto: Saad Faruque / Flickr

Har har inngått samarbeid med flere bilprodusenter. 

Det er slutt på tiden da et dashboard bare var et dashboard. Det blir stadig mer vanlig å proppe dashboardene full med teknologi.

Blant annet er det i mange biler mulig å styre ulike funksjoner ved hjelp av smarttelefoner.

Opplevelsen er likevel ikke sømløs, elegant og praktisk nok, ifølge Google.

Derfor har selskapet nå inngått et samarbeid med flere bilprodusenter der målet er å bringe Android inn i bilen. Selskapet opplyser om dette selv i et blogginnlegg.

En Android-integrering vil gjøre at applikasjoner på telefonen og i bilen vil være i stand til å snakke sammen. Dette kan innebære bedre musikkstyring, kontaktbehandling og andre appbaserte oppgaver.

Apple har allerede signert lignende avtaler med bilprodusentene BMW, GM og Honda, men nå vil altså Google også være med på moroa.

Selskapet skriver at de har inngått et samarbeid med General Motors (GM), Audi, Honda, Hyundai og brikkeprodusenten Nvidia.

Sammen utgjør dette det Google kaller Open Automotive Alliance (OAA) – et omfattende prosjekt der det overordnede målet er å integrere Android i bilen.

– Millioner av mennesker tar allerede med seg Android-telefonen eller nettbrettet sitt inn i bilen, men det er foreløpig ikke en kjøre-optimalisert opplevelse, skriver Patrick Brady på Google-bloggen.

– Ville det ikke vært fantastisk om du kunne bringe dine favorittapplikasjoner og musikk med deg og bruke dem trygt ved hjelp av bilen sitt innebygde kontrollsystem og dashboard-skjerm?

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB