Nå kommer de digitale «mødrene»


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 9. januar 2014, kl. 18:21

Foto: Sen.se

Foto: Sen.se

Skal hjelpe deg med å huske dine gjøremål. 

Har du problemer med å huske alle dine plikter iløpet av en dag? For eksempel å pusse tennene, ta med skolesekken, eller ta allergimedisin?

Enkelte av oss er mer distré enn andre og all hjelp mottas da med åpne armer, ikke sant?

I så fall er det nye produktet fra Sen.se, kalt «Mother» – altså «Mor», noe for deg. «Mother» skal hjelpe deg med å huske alt du må gjøre iløpet av en dag, slik at selv om du er den mest distré personen av dem alle så vil ikke ett gjøremål glemmes.

Selv om navnet på produktet kanskje bidrar til bensin på bålet når det gjelder debatten om arbeidsfordeling, må vi vel være ganske ærlige og innrømme at mange mødre er flinke til å holde styr på kalenderen og pliktene til alle oss uskyldige distré personer.

Klistre «cookies» på gjenstander i huset

Mother består av to enheter – det ene er en basestasjon som er formet som såkalte matrjosjkaer, altså russiske dukker. Denne stasjonen er kommunikasjonssentralen for det selskapet bak produktet kaller «cookies» (småkaker). Disse, med et noe merkelig navnevalg, er små trådløse sensorer som kan klistres på ulike dingser i huset – for eksempel tannkosten, ryggsekken, vannglasset, joggeskoene eller andre ting.

Et akselerometer på innsiden av sensorene kan gi deg informasjon om du bruker enhetene riktig, og om du i det hele tatt bruker dem. Har ikke joggeskoene rørt på seg? Da kan sensoren gi informasjon om dette til «Mother»-stasjonen, som deretter sørger for å varsle deg om at du må ut å jogge. Mother varsler deg om dette ved hjelp av lyd .

Sensorene kan også gi mer detaljert informasjon – blant annet hvor langt du har gått og hvor mange kalorier du har forbrent.

Hvis du fester en «cookie» på tannbørsen kan du også gjøre tannbørstingen til en lek. Med en medfølgende app kan du få hele familien til å konkurrere om hvem som er flinkest til å pusse tennene.

Motta SMS-varsler

Mother kan også kobles opp mot smarttelefonen din slik at du kan få varsler der. Du kan eksempelvis sette på en sensor på ryggsekken til barnet ditt og på denne måten bli varslet når barnet ankommer et spesifikt sted. Tanken her er at du skal føle trygghet når barnet ditt er ute på farten.

Foto: Sen.se

Foto: Sen.se

Disse sensormulighetene bringer naturligvis med seg en rekke nye spørsmål, blant annet om det er greit at andre skal vite hvor man er til enhver tid.

For å enkelt holde styr på sine gjøremål ser imidlertid Mother og cookie ut som en enkel løsning. Hva synes du?

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB