– Selfies har ført til luseksplosjon


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 25. februar 2014, kl. 13:36

Foto: Gilles San Martin / Flickr

Foto: Gilles San Martin / Flickr

Profesjonell lusekspert mener selfies har bidratt til at flere får hodelus.

Når folk lener hodene sine inntil hverandre er det ikke bare et bilde som blir resultatet – man kan også få med lus på kjøpet.

Det hevder den profesjonelle luseksperten Marcy MacQuillan, som driver klinikken Nitless Noggins i California. Hun hevder å ha sett en enorm økning i antall lustilfeller blant unge mennesker, og forklaringen skal angivelig være at vi tar flere selfies enn før.

–Hodelus spres gjennom hode-til-hode-kontakt. Lus verken hopper eller flyr, så man er faktisk nødt til å være i kontakt med hodet. Jeg har spurt hver eneste ungdom jeg har behandlet om de har tatt selfies, og de innrømmer at de gjør det hver dag, sier McQuillan i en pressemelding, ifølge Cnet. 

Lusekspert Vanessa Mor, ved Lice Control i Oakland, støtter også teorien: 

– Det gir mye mening, For å få lus må du være i direkte kontakt – sitte på samme håndkledet, dele hodetelefoner, hatter og så videre. 

Men ikke alle har tro på at selfies kan føre til lussmitte. Nick Celano, ved dermatologisenteret i Los Angeles + USC Medical Center, mener tiden man er i kontakt med hverandre rett og slett er for kort til at lusen overføres.

– Det kreves at man er i kontakt over en lengre periode, og 10 sekunder er ikke det jeg vil betegne som en lengre periode.

– PR-triks

Overfor NBC News, går Dr. Richard J. Pollack, lærer ved Harvard School of Public Heath, langt i å slakte McQuillans teori.

– Dete er et markedsføringstriks, enkelt og greit. Uansett når lusklinikker åpner nye avdelinger ser det alltid ut til å være en epidemi på gang. Det er bra for businessen, sier Pollack til NBC News.  

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB