– Burde heller hett Need for Sleep


Marte Hansen
Publisert 15. mars 2014, kl. 19:08

Foto: Need for Speed

Foto: Need for Speed

Need for Speed er alt annet enn engasjerende, skriver teknologia.nos filmanmelder

Tobey og kompisene driver et av de beste speedbil-verkstedene i verden, og på fritiden kappkjører de om biler.

I håp om å tjene inn penger til verkstedet ender Tobey og bestekompisen opp i et bilkappløp mot fienden Dino. Det hele går forferdelig galt, og mens Dino stikker av, blir Tobey fengslet for uaktsomt drap. Når han kommer ut er han sugen på hevn gjennom deltagelse i et stor og hemmelig gatebilløp. Dette er lettere sagt enn gjort da han vil trenge en dyr, sprek bil, en hemmelig invitasjon og må bryte prøvelatelsen.

Tobey og teamet har både Dino og politiet i mot seg i det de setter av sted i håp om å få delta i løpet og få rettferdighet, en gang for alle.

På tross av et fartsfylt konsept er Need for Speed en forbløffende kjedelig film. Handlingen beveger seg i sneglefart, humoren mangler og karakterene er ekstremt irriterende. Faktisk må dette være noen av de mest usympatiske karakterene jeg har sett, hvor det er tydelig at de ikke er tiltenkt slik.

Tobey og vennene er kun opptatt av hevn og har ingen tanker om hvem de setter i fare. I en av filmens tidlige scener jubler guttene over at de nesten kjører over hjemløs mann. Og ikke nok med at de ler av det der og da, men de må le av det også i neste scene! Mer egoistiske drittunger skal man lete lenge etter. Personlig skulle jeg ønske at Tobey ble i fengsel og at han ble banket opp hver eneste dag. Det hadde vært en bedre film enn dette.

Med ingen karakterer man liker eller heier på så er det vanskelig å bli engasjert i handlingen. En handling som for øvrig er ekstremt forutsigbar. Det er tydelig at filmskaperne har prøvd å følge Fast and the Furious-oppskriften, men har feilet totalt.

I motsetning til Fast and the Furious, som er spennende og gode filmer, er Need for Speed en blek wannabe-versjon. Aaron Paul prøver hardt å kopiere avdøde Paul Walker, men alt han sier og gjør fremstår som kleint. De andre skuespillerprestasjonene er minst like dårlige, og det er tidvis vondt å se på skjermen.

På toppen av alt dette så blir filmen aldri interessant eller engasjerende. Selv de mest intense kappkjøringsscenene er kjedelige. Spenningen er der aldri.

Need for Speed ender opp med å bare være en dum film om dumme drittunger. Filmen fortjener nesten ikke å bli anmeldt en gang.

TERNINGKAST: 1

[imdb id=»tt2369135″]

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB