YouTube planlegger å lansere egen utgave for barn


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 18. mars 2014, kl. 13:41

Foto:  jm3 / YouTube

Foto: jm3 / YouTube

Kan få ekslusivt barneinnhold.

The Information hevder at verdens mest populære videonettsted, YouTube, er i ferd med å bygge en egen YouTube-variant for barn. Nettstedet siterer «flere kilder» som skal ha kjennskap til saken.

Tidlig fase

Den nye utgaven  skal gjøre det lettere for foreldre å føle seg trygge på at barna ser på innhold som er egnet for barn. Tjenesten skal angivelig være rettet mot barn under 10 år, ifølge The Information.

Google-eide YouTube skal visstnok være i samtaler med ulike produksjonsselskaper som skal kunne levere innhold til barneversjonen av nettstedet.

Det vil med andre ord ikke være fritt frem for hvem som helst å laste opp videoer til denne tjenesten.

Ikke mange detaljer rundt tjenesten er kjent på nåværende tidspunkt – YouTube skal være tidlig i planleggingsfasen enda.

Slik gjør du YouTube mer barnevennlig allerede nå

YouTube er ikke ukjent med sikkerhetsfiltre for barn.

Allerede har YouTube lagt inn en funksjon kalt Safe Mode. Dette kan sees på som en miniutgave av en eventuell YouTube for barn. Safe Mode-modusen gjemmer innhold som er ment for voksne og reduserer sjansen for at barn finner upassende innhold.

Denne innstillingen finner du nederst på YouTube-siden. Trykker du på der det står «Sikkerhet: Av», får du muligheten til å endre dette til «På».

Foto: YouTube / Skjermdump

Foto: YouTube / Skjermdump

Nedenfor kan du også se en videodemonstrasjon av funksjonen.

Teknologia.no gjør oppmerksom på at denne sikkerhetsfunksjonen er langt i fra 100 % feilfri. Upassende innhold kan fortsatt dukke opp, sjansen er kun redusert, ikke eliminert. 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB