Bedre internettilgang med parabol – Tooway


Trond Eilertsen
Publisert 5. november 2014, kl. 04:50

Utnyttelse av dagens teknologi

toowayVi vet at Internetthastigheten noen ganger kan bli for langsom. Men det påvirker flest mennesker som oppholder seg utenfor de store byene, f.eks. på hytta, fordi det ikke er nok ressurser til at få pålitelig ADSL-tilkobling, fiberkabler eller 4G, da de oppholder seg for langt unna.

Men uansett begynner Norge å ta i bruk ny teknologisk utviklingn. Sverige, Danmark, Estland og de andre landene i Norden opplever større samfunnsøkonomisk gevinst ved å utnytte fordelen som finnes ved bruk av Internett. Digitale løsninger gir blant annet offentligheten besparelser fordi den private forbukeren har muligheten til å administrere sin info om inntekter, skatt, flytting og mye mer. Det sparer tid både for offentligheten og private. Men det er selvsagt litt vanskelig når ikke alle har mulighet til å bruke Internett effektivt fordi de ikke bor i de store byene eller i nærheten av dem.

Lei av treg Internett?

Ser du sette symbolet litt for ofte når du er på hytta?

Ser du sette symbolet litt for ofte når du er på hytta?

Det franske selskapet Eutelsat kan ha løsningen, fordi de har sterke kompetansen innen satelittbredbånd, og har utviklet tjenesten «Tooway». Det kan muligvis være norges svar på høyere internetthastigheter hvor som helst via satelitt, enten du bor nær kysten, i hytteområder elleroppholder deg ute i skogen. Tooway er ikke veldig kjent, siden de ikke har markedsført seg mye i Norge.

Det som operatør Tooway tilbyr er fire forskjellige pakker. Man kan selv velge størrelsen på pakkene man behøver og det er noe for enhver smak. Man kan få mellom 2 GB til 100 GB i måneden. Man kan stole på å få 22 Mbit/s opp og 6 Mbit/s ned, med et stabilt nivå.

Så dette er et alternativ til alle som bor i hytteområder. Prisene kan variere mellem 299kr – 999 kr avhengig av valg av pakk. Det kan høres mye ut, men mange vil nok være fornøyd med internett som faktisk fungerer. Og når man sier satelittbredbånd, så betyr det at man ikke får nett gjennom telefonlinjer eller kabel. Det eneste man gjør er å koble et sattelitmodem til datamaskinen og sette opp parabolen.

Hvis man over en periode ikke har vært fornøyd med sitt nåværende Internett kan det være en ide å sjekke ut dette alternativet. PCWorld Norge har blant annet utført en test af Tooways satelitt løsning, og resultatene har vært delvis positiv sammenlignet med med andre internettutbydere.

Vi lever i et samfunn hvor teknologi er en viktig del av våre liv. Internett brukes hele tiden, både i skolen og i selskaper. Men også for underholdning på tvers av ulike sosiale medier. Uten å tenke på det så kan vi i dag ikke leve uten internett, vi bruker det konstant til å innhente kunnskap samt kommunikasjon i alle sammenhenger. Så det er viktig å være fornøyd med noe man nesten bruker hver dag.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB