Nå kan du forhåndsbestille Nexus 6 phablet


Trond Eilertsen
Publisert 14. november 2014, kl. 22:42

I november starter T-mobile utskipingen av den nye Nexus 6 phablet’en

Den Motorola-produserte Nexus 6 er nå bekreftet vil bli lagt ut for forhåndsbestilling fra og med 29. oktober. Bekreftelsen kommer ved å lese oppføringen av phablet’er (brettmobiler) i Google Play Store i USA. Nexus 6 ble annonsert sammen med HTC’s Nexus 9 nettbrett, Nexus Player set-top boks og Android 5.0 Lollipop OS. Nexus 9 og Nexus Player er allerede ute for forhåndsbestilling.

Først tilgjengelig i USA.

Da Nexus 6 først ble annonsert for forhåndsbestilling, fortalte Google og Motorola at phablet’en ville komme i slutten av oktober. Salgsstart var forventet i begynnelsen av november. T-Mobile starter nå utkjøringen fra fabrikken 12. november.

nexus-6-phabletPhablet’en kommer først i USA og forhandles gjennom de store teleoperatørene og forhandlerne der borte. Det er usikkert om andre operatører og forhandlere vil lansere phablet’en samtidig.

AT & T vil for første gang markedsføre en Nexus-telefon. Verizon er også med i dette fremstøtet, selv om de har hatt noen dårlige erfaringer med Nexus tidligere. Andre operatører som Spring og US Cellular vil også selge Nexus 6. Et slikt aggressivt fremstøt gjennom de store teleoperatørene antyder at Google ønsker å få spredt phablet’en i så stor grad som mulig i en tidlig adoptørfase. Nexus’ produkter med sine eksepsjonelle egenskaper og utrolig lave priser har allikevel fortsatt igjen å smake den samme suksessen som IPhone og Galaxy S har hatt.

Vil Nexus 6 bli en seriøs rival til de nye IPhone’ene?

Google har satt prisen på sin Nexus 6 på et nivå som direkte konkurrerer med iPhone 6 og Samsung’s Galazy Note 4. Nexus 6 kan skilte med en 5,9 tommers Quad HD-skjerm med 1440 x 2560 pikslers oppløsning og 493 ppi densitet. Den drives av 3 GB RAM og 2,7 GHz Snapdraon 805 prosessor. Telefonen er utstyrt med et 13 MP hovedkamera med optisk bildestabilisering og et 2 MP frontkamera. Nexus 6 kjører det sist oppdaterte operativsystemet Android 5.0 Lollipop.

Telefonen kommer med et stort 3220 mAh batteri. I tillegg har den en Turbo Charging teknologi som skaffer deg 6 timers batterilevetid bare i løpet av et kvarters opplading.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB