iPad Air 2 lanseres – nyheter og funksjoner


Trond Eilertsen
Publisert 22. november 2014, kl. 13:08

Apple har nå offisielt avduket iPad Air 2, selskapets siste flaggskip innen nettbrett med sin nå familiære 9.7 tommers skjerm.

Sammen med den nye iPad Mini 3 inntok Tim Cook podiet for å gi oss innblikk i det nyeste nettbrettet fra Apple.

Så her får du nå all den nøkkelinformasjonen du trenger slik at du i ro og mak kan finne ut alt om iPad Air 2 på ett sted.

iPad Air – pris

Prisen for den rimeligste Wi-Fi-modellen får du for 4 190 kroner (16 GB), for 64 MB må du ut med 4 999 kroner, og oppgraderer du til 128 MB minne, betaler du 5 790 kroner.

Wi-Fi+ mobilversjonen opererer med priser fra 5 290 kroner (16 GB), 6 090 kroner (64 GB) til 6 890 kroner (128 GB).
Prisene er hentet fra Apple Store.

iPad Air 2 2

iPad Air 2 – skjerm

iPad Air 2 har den samme 9.7 tommers skjermen, 1536 x 2048 piksler, som sin forgjenger, men det er ingen kopi i og med at Apple har utviklet en skjerm der det ikke er luft mellom selve glasset og skjermen. Det nye antirefleksbelegget reduserer skjermrefleksjonen med 56 %, noe som gir klarere og skarpere bilder.

iPad Air 2 – design

Den er blitt tynnere enn forgjengeren, 6,1 millimeter tykk, noe som gjør dette nettbrettet til verdens tynneste.
Du får iPad Air 2 i sølv, grå og gull.

iPad Air 2 – kraft

IPad Air 2 har Apple’s nye A8X brikke som er spesielt utviklet for dette nettbrettet, og gir 40 % raskere CPU utførelse for apper. Apple hevder i tillegg at grafikken går to og en halv gang raskere.
Apple har oppgradert den grafiske ytelsen i sin nye brikke, og dette betyr at det ser svært bra ut når du spiller dataspill på iPad Air 2.

iPad Air 2 – operativsystem

Ingen overraskelse i denne sammenhengen. iPad Air 2 lanseres med iOS 8.1, den nyeste versjonen som Apple bruker i sine mobile plattformer.

iPad Air 2 – kamera

iPad Air 2 har Apple’s nye 8 MP iSight kamera med en f/2.4 blenderåpning og gir deg i tillegg muligheten for raske seriebilder, saktefilm, panoramabilder og timelapse.

Frontkameraet er også nytt, med en f/2.2 blenderåpning som slipper inn mer lys. Det har HD oppløsning med innebygd HDR.

iPad Air 2

iPad Air 2 – Touch ID

I følge Apple er Touch ID en av de mest etterspurte funksjonene fra brukerne. Med iPad Air 2 har Apple nå oppfylt ønskene til dem som lenge har ønsket denne funksjonen.

Den lar deg åpne nettbrettet, samtidig som du nå får muligheten for å betale når du går i butikken for å handle, inklusive ta i bruk Apple Pay.

iPad Air 2 – Batteriets levetid og oppkopling mot nettverk

Apple lover oss opp til 12 timers batterilevetid, mens et nytt og raskere Wi-Fi og LTE også gjemmer seg inni iPad Air 2. iPad Air 2 støtter 20 ulike LTE nettverk, mer enn noen andre nettbrett på markedet, det burde bety at du også finner støtte for det nettverket du bruker.

Det er mye som kan sies om den ny iPad Air 2, men se den selv!

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB