Windows 10 med et hav av oppdateringer


Trond Eilertsen
Publisert 30. desember 2014, kl. 23:36

Listen er lang for alle de funksjoner og korrigeringer Microsoft har  lagt til med oppgraderingen til Windows 10.

For utviklere og spesielt interesserte var det særlig spennende 1.oktober da Microsoft offentliggjorde deler av sin oppgradering til Windows 10 i et Technical Preview. Denne gigantiske oppdateringen, kjent som Build 9860, inneholder hele 7000 korrigeringer, endringer og tillegg til den forhenværende versjonen, Build 9841. En stor del av endringene er basert på feedback og forslag fra brukerne som er med i det såkalte «Windows Insider» programmet.
Oppgraderingen krever en fullstendig reeboot, så du bør være sikker på at du har lagret alt av verdi eksternt før du setter i gang med nedlastingen av pakken på omtrent 2,5GB.

Umiddelbar publisering av endringer

Til forskjell fra tidligere har Microsoft lovet at de fremover vil offentliggjøre alle endringer og nye funksjoner så snart de er utviklet. I stedet for å sitte på disse oppdateringene ønsker de heller at feedbacken skal kunne komme umiddelbart, slik at videre endringer kan gjøres før den endelige versjonen av Windows 10 blir lansert til sommeren. Etter selve lanseringen vil Microsoft opprettholde frekvensen av oppdateringer til vanlige brukere på en månedlig basis, mens bedriftskunder kan velge andre tidslinjer for når de ønsker å motta oppdateringer.

Fokus på notifikasjoner

En av de mest spennende endringene i den nye versjonen er at notifikasjoner blir en del av Windows 10, styrt fra Action Center. Her kan brukeren se alle beskjeder fra systemet og fra ulike apper, som for eksempel nye eposter, nye hendelser på Facebook og så videre.

Du kan også finne nye snarveier for tastatur som er en del av målet om å gjøre brukergrensesnittet enklere, renere og mer strømlinjeformet. 

Per dags dato har Microsoft allerede fått enorme mengder feedback og henvendelser på Windows 10 Technical Preview. De fleste er sendt dem via den såkalte Windows Feedback-tjenesten, men også selskapets online-forum har blitt oversvømmet av forslag og meninger om nye funksjoner og tillegg i Windows 10.

Tech006

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB