Fortell hvor du befinner deg via Messages i iOS 8


Trond Eilertsen
Publisert 1. januar 2015, kl. 10:00

Du har sikkert allerede lagt merke til hvor nyttig det kan være å ha muligheten til å dele med andre hvor du befinner deg, for eksempel om det er noen som ikke finner frem til et møtested eller lignende.

Men forestill deg mulighetene om man kunne dele plassering kontinuerlig. Det kan være foreldre som vil holde et øye med barna som er på camping alene, eller det kan være at du på vei til et møte ønsker å holde de andre oppdatert om når du vil befinne deg på kontoret. Det finnes allerede apper som gjør dette mulig, men nå kan du også gjøre det via Messages i iOS 8.

For å velge hvem du vil dele plasseringen din med går du først inn i Messages for så å velge samtaletråden til den aktuelle personen. Du kan velge mellom å sende din nåværende plassering, for å sende den gode gamle knappenålen som viser din GPS posisjon på kartet, eller å dele din plassering. Ved sist nevnte vil hvor du befinner deg bli stadig oppdatert i reell tid, så lenge du ønsker det.

Personen du har delt med vil dermed kunne se din aktuelle plassering på et kart i meldingstråden, eller om de også har iOS, følge bevegelsene dine på et live kart. Om du har valgt å dele plasseringen din i en meldingstråd med flere brukere som også har delt sine plasseringer, vil dere alle dukke opp på det samme kartet. Hver person vil vises med sin egen avatar. Når som helst kan du velge å skru av delingen.

For øyeblikket fungerer den kontinuerlige delingen kun om mottakeren også har iOS 8. For brukere med tidligere versjoner eller andre operativ systemer kan du kun sende plassering, ikke dele i reell tid. Pass også på at det tar ekstremt mye batteri når du deler kontinuerlig. Det hjelper ikke at kollegaene dine vet at du er på vei om telefonen din dør før du er halvveis til kontoret.

Tech017

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB
Kommentarer: