Nokia med ny Andoid tablet


Trond Eilertsen
Publisert 1. januar 2015, kl. 09:57

Etter at Nokia solgte hele mobilavdelingen sin til Microsoft ble det spekulert i hva fremtiden hadde i vente for det finske selskapet. Sannsynligvis vil ikke særlig mye endre seg, kanskje bortsett fra at de vil ha mer med Android å gjøre enn tidligere.

Nylig annonserte Nokia sitt nye produkt, en tablet til forbrukermarkedet med navnet Nokia N1. Nettbrettet er designmessig veldig likt Apples iPad Mini, men med noen forbedringer, som vi skal komme tilbake til. Akkurat som iPad Mini er N1 utformet i et enkelt stykke aluminium, har samme størrelse (cirka 20cm målt diagonalt), lik fasong og knappeplassering, til og med identisk plassering av inngangen til hodetelefonene.

Med tanke på de tekniske spesifikasjonene kjører N1 Intels prosessor Atom Z3580, har Bluetooth 4.0 og 802.11 ac trådløst nett. Displayet er relativt likt det på iPad Mini, med sine 2048×1536 piksler. Batteriet har en kapasitet på 18.5 watt i timen og operativ systemet Android Lollipop kommer med en energisparefunksjon som gjør at levetiden mellom hver lading strekkes ut.

Tech016Nettbrettet til Nokia er en lettere versjon av sin Apple «tvilling», med en tykkelse på bare 6,9 mm og en vekt på 318 gram. Skjermen er fullstendig laminert, dermed er det ikke noe luftrom mellom skjermpanelet og glasset som dekker det. Nokia N1 har kameraer både foran og bak. Kameraet på baksiden med 8 megapiksler og autofokus, og på fremsiden 5 megapiksler og fast fokus. Nettbrettet er konfigurert med 32GB lagringsplass.

For produksjon og videre support av produktet har Nokia inngått en avtale med taiwanske Foxconn. De har fått rettighetene til designet, IP og den nye Z Launcher programvaren i bytte mot å ta seg av det operative. På mange måter kan man derfor si at dette et en Foxconn tablet med Nokia programvare og logo. Sannsynligvis er dette også en stor del av grunnen til at N1 blir lansert i Kina aller først. Den offisielle datoen er annonsert som første kvartal av 2015 i Kina, med spekulasjoner om at Russland og deler av Europa vil se N1 lansert i løpet av de påfølgende månedene.

For øyeblikket finnes der ingen bekreftelse for når eller om N1 vil slippes i Nord Amerika.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB