Adobe Creative Cloud med nyheter


Trond Eilertsen
Publisert 16. juni 2015, kl. 09:31

Pressemelding fra Adobe.

Adobe forsterker den kreative verktøykassen med en ny versjon av Creative Cloud, der alle programmene har fått nye funksjoner. I tillegg lanseres nye mobil-apper og Adobe Stock, en ny bildebanktjeneste.

Den nye 2015-utgaven av Adobe Creative Cloud inneholder betydelige oppgraderinger av bl.a. Photoshop CC, Illustrator CC, Premiere Pro CC og InDesign CC, samt nye apper til både iOS og Android.

– Dette er vår største oppdatering av Creative Cloud, med nye funksjoner i samtlige 15 CC-programmer og mye sterkere integrasjon mellom desktop og mobile enheter.  Alle endringer som gjøres på én plattform overføres umiddelbart og kan arbeides videre med på de andre. Det være seg fra PC til smarttelefonen eller visa versa, sier Anna Rose, nordisk markedssjef for Adobe Creative Cloud.

Adobe Creative Cloud

Nye apper for Android og iOS

Nå kan også Android-brukere glede seg over apper som Brush, Shape, Color og Photoshop Mix. I tillegg lanseres en ny video-app for iPhone (Adobe Hue CC), som fanger opp lys- og fargeskjemaer som så kan overføres til Premiere Pro eller After Effects.

Adobe Stock – ny bildebanktjeneste

Nå kan CC-medlemmer og andre dra nytte av Adobes oppkjøp av den populære bildebanktjenesten Fotolia. Den videreutviklede tjenesten relanseres under navnet Adobe Stock og inneholder mer enn 40 millioner fotografier, grafikk og illustrasjoner. Den er tett integrert med bl.a. Photoshop CC, InDesign CC og Illustrator CC. Les mer her.

Nye CC-funksjoner

Adobe Creative Cloud 2015 er fullpakket med nye funksjoner og hastighetsforbedringer, inkludert:

  • CreativeSync: En ny intelligent teknologi som husker foretrukne fonter, pensler, bilder, filer, metadata m.m. Den synkroniserer disse på tvers av enheter, slik at man alltid har sine favorittverktøy for hånden, enten man åpner prosjektet på mobilen eller en desktop.
  • Artboards: En utmerket måte å designe brukeropplevelser og se hvordan de ser ut på forskjellige enheter på. I tillegg kommer en forhåndsversjon av Photoshop Design Space, spesielt myntet på designere av websider og apper.
  • Dehaze: En ny funksjon for Lightroom og Photoshop som fjerner tåke og dis fra bilder, inkl. undervannsbilder. Man kan også legge til Haze for å oppnå kunstneriske effekter.
  • Lummetri Color Panel: For fargekorrigeringer i Premiere Pro CC ved hjelp av intuitive og lett anvendelige kontrollverktøy, samt Morph Cut som gjør det lettere å glatte ut ‘jump cuts’.
  • Uninterrupted Preview: Gjør at man i After Effects CC kan foreta vesentlige endringer samtidig som man spiller av redigerte videoer. Nytt er også Character Animator, som via webcam registrerer ansiktsbevegelser, spiller inn dialog og legger til bevegelser i sanntid til en forhåndskonfigurert karakter.
  • Illustrator CC er nå 10 ganger raskere og mer nøyaktig enn CS6. Ved hjelp av en forsterket Mercury Performance Engine kan man f.eks. zoome jevnt, uten forsinkelser, opp til hele 64.000 prosent.
  • InDesign CC har også blitt dobbelt så raskt når man skal zoome, scrolle eller skifte side i komplekse dokumenter: Nå tillates også publisering og distribusjon med ett enkelt klikk.
  • Dreamweaver CC har nye funksjoner for responsiv design, slik at designere raskt kan lage og legge ut produksjonsklare sider skreddersydd til enhver skjermstørrelse.
  • Adobe Muse har nå direkte tilgang til fonter fra Typekit.

Nyttige linker

denne linken finner du ekstra informasjon om nye CC 2015, inkludert screenshots, videoklipp, og detaljerte beskrivelse av de nye funksjonene (passord: CreativeCloud).

Pris og tilgjengelighet

Den nye versjonen av Creative Cloud er tilgjengelig uten ekstra kostander fra og med i dag for Creative Cloud-abonnenter, og er en del av medlemskapet. Priser for Adobe Stock kan ses her.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB