Myndighetene strammer inn på bil-sikkerhet


Trond Eilertsen
Publisert 26. februar 2018, kl. 10:11

Det er stadig fokus på bilenes utslipp av miljøgasser, noe som har ført til at myndighetene nå strammer inn. Det skal innen 2025 være tomt for dieselbiler i Arendal og alle de andre store byene her til lands.

Aktører i bilbransjen i Arendal gjør det bra, og kontrolleres stadig oftere, men også når det gjelder bil-sikkerhet strammer myndighetene inn. EU-kontroll er en slik test av kjøretøy som skal foretas annen hvert år etter at bilen har passert fem år. Ofte har kontrollørene sett mellom fingrene på for sent godkjente biler, og tillat noen mindre feil og mangler dersom de ikke medførte fare for bilist, passasjerer eller andre trafikanter.

Men etter de nye reglene som kommer vinteren 2019, så er det ting som tyder på at de vil ha ut de eldste bilene av trafikkbildet. Disse utgjør en stor risiko i trafikken. Vi har spurt noen bilforhandlere i Arendal og Arendal Bil AS er enig at kravene bør skjerpes, de får inn mange biler som trenger reperasjon og som ikke burde vært ute på veiene.

Det har vært en huskeregel for når bilen skal inn på EU-kontroll, og det gjelder de siste sifferet i registreringsnummeret. Dersom er 3 mars måned, mens 6 er juni. Nå er fristene blitt absolutte i den forstand at dersom man blir stoppet etter firsten uten godkjent EU-kontroll, da blir bilen avskiltet.

Arendal Bil anbefaler at man sjekker ut Mekonomen Arendal for en billig og sikker EU-kontroll!

Hva bør man huske på

Men det er også flere ting man ikke trenger å huske på lenger. Før var det restriksjoner på påmonterte lys på bilen, som måtte tas av hver gang bilen skulle inn på EU-kontroll. I dag er reglene endret slik at man kan kjøre med den belysningen man selv vil.

Det er også slik at man ikke trenger å tenke på når man tar EU-kontrollen innenfor fristen. Men man må sjekke om bilen er innenfor kontroll-perioden. Det kan man gjøre på NAF sine sider på nett.

Det er lurt å spare opp litt penger til EU-kontrollen. Ikke at den er så dyrt i seg selv, hos NAF koster den 1095 kroner med medlemsrabatt. Men det kan hende bilen ikke blir godkjent på første forsøk. Da må den inn til reparasjon eller vedlikehold. Her kan mange gå på en større smell enn hva de fleste tror, spesielt med tanke på at bilen MÅ være godkjent innenfor fristen.

Finn NAF Senter i Arendal for en hurtig EU-kontroll på timen!

Det betyr også at man må sørge for å bestille time i god til før fristen utgår.

Bilreparatørene i Meca Arendal utgjør et annet alternativ til dem som vil ta EU-kontroll. De tar service og periodisk kjøretøykontroll med fokus på sikkerhet og kundetilfredshet.

De holder til i trivelige lokaler der de kan ta i mot bilene for en rask kontroll innenfor EU-regulativer når det gjelder bil-sikkerhet. I dagens biler er det så mye elektronikk at det nesten er umulig å finne årsaker og feil selv.

Meca Arendal tar din bil inn på EU-kontroll innen fristen!

Oppsummering

Det er mange utgifter ved å ha egen bil, og en av de tingene man må sørge for å ha i orden er EU-kontroll. Den skal foretas hvert andre år etter bilens 4 år på veiene. Veier bilen dessuten over 3.500 kg, skal kontrollen foretas hvert år. Det er mange kostnader samfunnet må ta for at biler kolliderer og skades. Menneskeliv står på spill. Derfor er det tross alt billigere og tryggere at bilen din kontrolleres jevnlig.

I Arendal er det mange som kan ta EU-kontrollen for deg, slik som vi har nevnt i denne artikkelen. Dessuten er det en rekke andre bilforhandlere og verksted som kan hjelpe deg. Husk at fristen er absolutt, slik at dersom ikke tingene er på stell, risikerer man å bli avskiltet.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB